Skip to main content

Thriller da Haslum snudde kampen og vant

Det så stygt ut da Haslum lå under med fire ti minutter før slutt. Men det endte godt for Haslum søndag.

FJELLHAMMER – HASLUM 26–28 (15–14)

For en sluttspurt vi fikk se fra Haslum søndag! Ti minutter før slutt var Fjellhammer foran med fire mål, og det så tøft ut for laget fra Nadderud Arena. Men bare tre minutter senere satte Anders Røe inn 25–25.

Og som om ikke det var nok – drøyt tre og et halvt minutt før slutt sendte Stian Andre Brevik Haslum foran med 27-26, og to minutter før slutt sendte Leopold Nicolaus Haslum foran med to.

Og da Trond Tjemsland reddet Fjellhammers siste avslutning et halvt minutt før slutt, var seieren i boks.

Haslum tok to ekstremt viktige poeng i playoffen mot nedrykk. Haslum gikk nemlig inn i playoffen med null poeng, mens Fjellhammer hadde to.

 – Dette føltes viktig, for å presse Fjellhammer til å spille fullt i kampene som er igjen. Hadde de vunnet i dag hadde de nesten i praksis vært klare, og det kunne blitt bingo i kampene de har igjen. Nå går vi for seier på onsdag, mot Kristiansand, og så blir det jo en viktig kamp mellom Fjellhammer og Kristiansand. Men det viktigste for oss er at vi vinner våre kamper, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno etter kampen.

– Hva tenkte du da dere lå fire bak med ti minutter igjen?

– Jeg var utrolig nok ganske rolig. Vi fikk en time out, der Erlend (Mamelund, journ.anm.) snakket om å beholde roen og gjøre det vi skulle. Så fikk vi noen ekstra redninger og litt godt forsvarsspill, sier Skarpsno.

– Vi kommer ikke superbra i gang forsvarsmessig, og vi sliter litt hele veien. Det blir veldig nesten, veldig mye av kampen. Men når kampen skal avgjøres er det godt forsvars- og målvaktsspill som snur matchen for oss.

Vegard Tennfjord ble Haslums toppscorer søndag, med seks mål.

Vegard Tennfjord ble Haslums toppscorer søndag, med seks mål. 

Foto: KARL BRAANAAS

Jevnt

Det begynte også godt for Haslum søndag. Benjamin Hallgren scoret Haslums første, og da Vegard Tennfjord banket ballen i mål etter drøyt seks minutter var Haslum foran med to – på stillingen 4–2.

Men Fjellhammer utlignet ledelsen – og rundt fem minutter etter Haslums tomålsledelse var det Fjellhammer som var to foran, med 7–5.

Men denne gang var det Haslum som slo tilbake, og utlignet. Det samme gjorde de etter at Fjellhammer gikk opp til 11–9. Mål fra Anders Røe og Hallgren sørget for balanse i regnskapet.

Fjellhammer gikk dog til pause med ledelse, 15–14. Og selv om Haslum hang med i åpningen av andre omgang, stakk etter hvert Fjellhammer fra. Snaut seks minutter ut i omgangen ledet laget 18–16 – og tre minutter senere fikk vi kampens første tremålsledelse. 21–18 til hjemmelaget.

Denne ledelsen skulle altså øke til fire mål – men så satte Haslum på turboen. 

Og vant 28–26. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.