Skip to main content

Seieren glapp for Haslum

Haslum lå an til å ta en etterlengtet topoenger mot Bergen onsdag, men det glapp mot slutten.

HASLUM – BERGEN 32–32 (17–19)

– Ett poeng er bedre enn null. Prestasjonsmessig er det en klar bedring fra de siste kampene. Det var også god trøkk her i dag, og gutta er på, sier Haslum-kaptein Stian Andre Brevik etter uavgjort hjemme mot Bergen onsdag.

For selv om Haslum glapp seieren i den utrolig spennende kampen, etter å ha ledet med tre mål drøyt tre minutter før full tid, så kapteinen lyspunkter.

– Det er jo en bedring fra de siste kampene. Vi ligger under til første omgang, men jeg føler vi spiller bra i andre omgang. Vi styrer og er oppe i tremålsledelse når det er tre minutter igjen. Så vet jeg ikke hva som skjer, vi setter oss selv kanskje i litt kinkige situasjoner i stedet for å spille på trygghet. Det er noe vi må bli bedre på, sier Brevik.

– Det er jo en bedring fra de siste kampene. Vi ligger under til første omgang, men jeg føler vi spiller bra i andre omgang, sier Haslum-kaptein Stian Andre Brevik.

– Det er jo en bedring fra de siste kampene. Vi ligger under til første omgang, men jeg føler vi spiller bra i andre omgang, sier Haslum-kaptein Stian Andre Brevik.

FOTO: KARL BRAANAAS

Haslum ligger nå på tolvte plass på tabellen, av 14 lag. De tre nederste lagene rykker ned. Lagene mellom ni og elleve må ut i kvalifisering mot nedrykk, mens åttendeplassen er helt trygg på eliteseriespill også neste år. Dit opp har Haslum i skrivende stund fire poeng. 

– Det er ingen krise ennå, men et tap i dag ville kanskje vært veldig tungt?

– Ja, det er tett i serien, og selv om vi har gått mange kamper uten topoengere (sist seier i serien var 22. september, journ.anm.), så bygger dette moral og prestasjon videre. Vi skal ikke se bort fra at vi har litt mer energi i neste kamp, sier Haslum-kapteinen.

Glapp mot slutten

Det ble en enormt spennende kamp i Nadderud Arena onsdag. Bergen åpnet scoringsballet, men lagene satte så annethvert mål – til 4–4. Etter dette ledet både Haslum og Bergen i visse perioder, men bergenserne avsluttet første omgang best, og ledet 19–17 halvveis.

Haslum lå også mellom ett og to mål bak Bergen de første 16 minuttene av andre omgang. Da sørget Benjamin Hallgren og Brevik for uavgjort, til 26–26.

Og da Trond Tjemsland stoppet bergensernes neste avslutning, og fant Brevik med en strålende pasning, kunne sistnevnte sende Haslum i føringen for første gang etter pause. Bergen responderte, men like etter sendte Nikolai Tveter Strickland og Hallgren Haslum foran med to, for første gang i kampen.

Ett poeng glapp for Haslum i sluttminuttene hjemme mot Bergen onsdag. Her depper Nikolai Tveter Strickland.

Ett poeng glapp for Haslum i sluttminuttene hjemme mot Bergen onsdag. Her depper Nikolai Tveter Strickland.

FOTO: KARL BRAANAAS

Drøyt fem minutter før slutt vartet Trond Tjemsland opp med tre redninger på rad. Og da Brevik fikk ballen i mål like etter var Haslum foran med tre. Man trodde kanskje da at neglebitingen kunne avta, men tre litt for enkle mål mot for Haslum sørget for uavgjort to minutter før slutt – og en fortsatt spennende avslutning.

Men ingen av lagene maktet å score etter dette, og kampen endte 32–32.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.