Skip to main content

Nimålstap for Haslum

Haslum-benken hadde all grunn til å henge med hodet underveis i kampen mot Bækkelaget søndag.

Foto: Karl Braanaas

Haslum imponerer i cupen, men gikk på sitt andre serietap på fire dager søndag. Trener Sten Stockfleth tror ikke cupen tar for mye fokus.

BÆKKELAGET - HASLUM 31-22

Etter at Haslum storspilte i cupsemifinalen mot FyllingenBergen for to uker siden, har laget gått på to tap i eliteserien. Onsdag tapte Haslum med seks mål borte mot Kolstad, mens det søndag ble et 31-22-tap borte mot Bækkelaget.

– Vi manglet energi og innstilling fra start i dag. Så klarer vi ikke løfte oss som en gruppe i løpet av kampen, sier Sten Stockfleth etter nimålstapet mot Bækkelaget.

Men på tross av energimangel og to litt større tap etter den meget sterke kampen i cupsemifinalen, tror ikke Stockfleth fokuset på cupen er blitt for stort.

– Nei, det tror jeg ikke. Men det er to forskjellige premisser. I cupen har man en annen mulighet til å vinne noe, som kanskje gjør at man hever seg det lille ekstra, og klarer å legge litt ekstra energi i det. Så har vi en jobb å gjøre i serien, med å få til det samme der, sier Stockfleth – som sier han vil holde endringer som må til for å få til dette, internt i laget.

Jevnt målmessig innledningsvis

Søndagens kamp mot Bækkelaget åpnet jevnt målmessig. Bækkelaget scoret først, men to Binai Aziz-mål sendte Haslum foran.

Lagene byttet på å ta ledelsen gjennom store deler av førsteomgang. Bækkelaget snudde kampen, før Viktor Glatthard sendte Haslum foran med 5–4. Vertene snudde igjen, men mål fra Vegard Tennfjord og Stian Andre Brevik sendte Haslum foran med 7–6 da 14 minutter var spilt.

Men selv om Haslum fulgte Bækkelaget på mål i åpningen av kampen, sier Stockfleth at han ikke var fornøyd med spillet.

– Vi følger dem på mål til å begynne med, men man ar alltid en følelse i de periodene. Den følelsen var ikke god i dag.

Snaut åtte minutter før pause var første gang et av lagene ledet med to mål – da Bækkelaget gikk opp til 11–9.

Anders Røe reduserte, men sakte, men sikkert stakk hjemmelaget mer fra. Halvveis var stillingen 16–11.

Forspranget økte

I andre omgang virket det umiddelbart som at Haslum hadde hatt godt av pausen. Jostein Epland, Aziz og Thomas Kristensen gjorde tre kjappe scoringer, og sørget for at bæringene kun var to mål bak.

Men på stillingen 17–15 sprakk det igjen for Haslum. Bækkelaget scoret de fire neste målene, og 17–15 ble til 21–15.

To mål fra Røe og ett fra Epland sørget for at Haslum holdt avstanden på seks må i de neste ti minuttene – det sto 24–18 da kvarteret gjensto.

Men igjen kom en svakere periode fra Haslum – og Bækkelaget scoret de neste fem målene.

Haslum knep så vidt innpå mot slutten av kampen, men det hjalp så lite.

Bækkelaget vant 31–22.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.