Skip to main content

Mister bærebjelke i ett år – vurderer å hente erstattere

Tom-Eirik Skarpsno og Haslum står med tre strake tap i serieåpningen. Laget har i tillegg skadeutfordringer.

Tom-Eirik Skarpsno og Haslum står med tre strake tap i serieåpningen. Laget har i tillegg skadeutfordringer. 

Foto: KNUT BJERKE

Haslum jobber for å hente erstatter etter at en av deres aller mest sentrale spillere er ute det neste året. – Det var det siste vi trengte, sier Tom-Eirik Skarpsno. 

Haslum-ØIF Arendal 31–35

Felix Abrahamsen Lunde ble skadet på den siste treningen før sesongstart. Nå viser det seg at fremre korsbånd er avrevet og 205 centimetersmannen blir ute i om lag et år. 

Den 22 år gamle storskytteren var tiltenkt en svært sentral rolle i årets Haslum-lag. Etter tre kamper står laget uten poeng og uten en av sine viktigste spillere. Dessuten har Henrik Bielenberg (26) ennå ikke vært på banen for Haslum.

Trener Tom-Eirik Skarpsno innrømmer at de leter etter erstatter for Abrahamsen Lunde. 

– Det er en vanskelig situasjon. Vi prøver å snu oss rundt og se om det finnes noen, men det er veldig vanskelig å finne en erstatter som passer inn i konseptet og er god nok, kommenterer Haslum-bossen, som legger til at de må ha flaks. 

Henrik Bielenberg kunne ikke spille, men bidro fra sidelinjen.

Henrik Bielenberg kunne ikke spille, men bidro fra sidelinjen. 

Foto: KNUT BJERKE

– Vi må treffe. Det kan være en spiller eller to som er i klubb og ikke får spille så mye. Det er større sannsynlighet at Bielenberg er klar til neste kamp enn at det skjer, sier Skarpsno og sikter til eventuelle forsterkninger. 

Dråpen i begeret

Skarpsno innrømmer at det gikk tanker igjennom hodet hans da han fikk beskjeden om at Haslum må glemme Abrahamsen Lunde hele denne sesongen. 

– Jeg tenkte at vi hadde så «uflyt» og så mange ting som har gått imot, at det var siste dråpen i begeret. Det var det siste vi trengte, sier Skarpsno med et skjevt smil.

Han legger til at Abrahamsen Lunde er en skytter som hvilket som helst eliteserielag ville merket at blir skadet.

Før sesongen innrømmet Skarpsno at han fryktet Haslum kunne komme til å stå med null poeng etter de tre første kampene. Runar, Elverum og ØIF Arendal er alle tippet som medaljekandidater. 

Haslums skrekkscenario slo dessverre til. Søndag sendte Stian André Brevik hjemmelaget opp i 1–0. Det var eneste gang Haslum ledet. Stillingen halvveis var 13–17.

Kom tilbake

Hjemmelaget åpnet sterkt etter hvilen og etter fem minutter av 2. omgang sto det 18–19.

Da Thomas Langerud Kristoffersen begynte å stenge Haslum-målet fikk hjemmelaget for alvor tent håpet. 20 minutter ut i omgangen scoret Benjamin Hallgren sitt sjette mål og stillingen var 27–28. Tre minutter senere gjorde en teknisk feil av Haslum at bortelaget ledet 27–31 og dermed virket det veldig vanskelig for de røde.

Hjemmelaget nektet å gi opp, men bortelaget var best i sluttspurten og vant til slutt 31–35.

– Jeg synes vi leverer to ok omganger, og var mye bedre enn mot både Runar og Elverum totalt sett. Men vi blir felt litt av oss selv og kastet bort ballen for mye, oppsummerer Skarpsno. 

Han understreker at Haslum på ingen måte har begynt å tvile etter tre strake tap. 

– Det lange løpet vi har lagt står ved lag. Vi har tro på konseptet, men har ikke hatt flyt, konstaterer treneren. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.