Skip to main content

Mener det er for tidlig å prate om krise

Haslum tapte bunnoppgjøret mot Kristiansand, men verken Binai Aziz eller Tom Erik Skarpsno ville høre prat om krise.

Haslum–Kristiansand 26–27

Haslum tapte bunnoppgjøret hjemme i Nadderud arena mot Kristiansand. Sørlandsklubben sendte dermed Haslum ned under nedrykksstreken. Både Haslum-trener Tom Erik Skarpsno og Binai Aziz fikk spørsmål om det er krise i Haslum etter tapet. 

– Nei det er det ikke. Vi skulle gjerne hatt fire poeng etter i dag, men det er ingen krise. Det er litt tidlig å begynne å snakke om det, synes jeg, sier Skarpsno. 

– Altså vår modell er å utvikle spillere. Bli her, bli god, prøv deg på profflivet. Det må man huske. Men det er klart kortsiktig vil man vinne hvert angrep og hver kamp. Det viktigste er at vi utvikles. Vi trener seriøst og er profesjonelle. Vi forbereder oss og møter opp med maks innsats. Gjør vi det over tid kommer resultatene. Men det er klart at på kort sikt blir man veldig skuffet, svarte Aziz. 

Klubben står med en fattig seier på de første seks kampene i eliteserien og ble ydmyket av Drammen i Norgesmesterskapet i helgen. 

Åpnet kampen bra

Det så ut til at det skulle bli en opptur for hjemmelaget da veteranmålvakten Trond Tjemsland reddet Kristiansands tre første avslutningsforsøk og Aziz la på til 3-0. Men så fikk gjestene score seks mål uten at Haslum klarte å svare og kampen var snudd. 

– Det er en tøff kamp. Man ser jo at de spiller et sjansespill. De velger å skyte fra kanskje 10-11 meter. Statistisk har man ikke så bra uttelling på de skuddene, men det får de i første omgang, sier Aziz. 

– Det er litt for ujevnt, sånn som det har vært. Jeg synes egentlig vi står ganske bra defensivt, så er det det offensive spillet som blir litt for ujevnt i første omgang. Det synes jeg vi løser ganske bra i andre omgang, men da brenner vi for mange opplagte sjanser. Da blir det vanskelig å vinne. Jeg føler egentlig at Haslum slår Haslum i dag, for vi er gode nok til å ta to poeng, sier Skarpsno. 

– Dere tvinger ikke frem mange fantastiske redninger fra Kristiansands keeper. Er det rett og slett for dårlige skudd som avgjør resultatet i dag?

– Ja. Det tror jeg vi kan si. Uttellingsprosenten er for dårlig og det psykiske spillet vinner målvakten.

Treneren har tidligere sagt at selvtillitskontoen ikke er på topp for Haslum. Til tross for tap mot Kristiansand mener treneren at prestasjonen var bedre. 

– Det som er caset er på en måte at vi har levert de beste prestasjonene nå i det siste. Det må vi jo ta med oss, selv om det hadde vært veldig mye lettere å stå opp i morgen med to poeng enn null. Men vi skal gå på med friskt mot borte mot Sandefjord i neste kamp.

– Selvtilliten begynner å nærme seg bunn. Det gjør den. Det har ikke vært den letteste starten, men nå kommer de kampene jeg føler at vi burde vinne. Drammen hjemme og Kristiansand hjemme er kamper hvor vi har sjanse. Nå kommer det flere sånne kamper og da må vi krige, sier Aziz. 

Sandefjord er eliteseriens soleklare bunnlag og står med null poeng så langt. Haslum drar til Sandefjord for å møte jumbolaget søndag klokken 18.00. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.