Skip to main content

Hyllet Røe etter det som kan ha vært hans siste hjemmekamp: – Rørende og spesielt

Anders Røe ble hyllet etter onsdagens kamp. Dette kan ha vært Haslum-legendens siste på hjemmebane for Haslum.

Anders Røe ble hyllet etter onsdagens kamp. Dette kan ha vært Haslum-legendens siste på hjemmebane for Haslum.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fredet draktnummer, og en video og dandert midtsirkel i hans ære. Anders Røe ble hyllet etter det som kan ha vært hans siste hjemmekamp i Nadderud Arena.

489 kamper – så langt – og 1.620 scoringer. Tre seriegull, to -sølv og tre -bronse, tre NM-gull og to sluttspillgull, etter 16 år i samme klubb – selv om han helt sikkert kunne reist utenlands ved flere anledninger. Men i onsdagens 30-28-seier mot Fjellhammer kan Anders Røe (33) ha spilt sin siste hjemmekamp for Haslum.

Om Kristiansand slås søndag, er nemlig Haslums sesong over. Og det samme er da Røes karriere.

Derfor ble Haslum-legenden hyllet i Nadderud Arena onsdag. Midtsirkelen var prydet med hans navn og bilde – og etter kamp ble en video spilt. Samtidig ble drakt nummer 5 – Røes nummer i alle år – fredet.

– Dette var veldig hyggelig og rørende. Og det var godt vi vant kampen, hvis ikke hadde det blitt litt kjedeligere, smiler Røe lett.

– Spesielt

Bakspilleren tar ikke av, og er ikke overveldet av følelser – ennå.

– I dag går det nok greit. Men vinner vi på søndag og det plutselig er ferdig, så tror jeg nok at jeg kommer til å kjenne på det, sier spilleren som har vunnet flest titler for Haslum.

– Men du var litt rørt da du så videoen? 

– Ja, jeg var det, jeg var det. Det er alltid hyggelig med fine ord fra dem man jobber med til daglig, sier Røe.

– Og jeg skal innrømme at jeg tenkte på det på forhånd, at dette var spesielt. Og så var det kult at det var masse folk her i dag, og at det ble en spennende kamp. Nå har vi begynt å bikke dem litt i vår favør. Det var en kul ramme, og man kjenner litt på det.

Røe og resten av lagkameratene ser hyllest-videoen Haslum hadde stelt i stand.

Røe og resten av lagkameratene ser hyllest-videoen Haslum hadde stelt i stand.

FOTO: KARL BRAANAAS

Hylles

Onsdag scoret Røe fem mål. Igjen var han en viktig brikke i en avgjørende Haslum-kamp. Om de rødkledde hadde tapt mot Fjellhammer, hadde det nemlig vært vinn eller forsvinn i en avgjørende duell mot Viking, med tanke på å holde plassen i eliteserien. Nå får Haslum muligheten til å unngå denne kampen, om altså Kristiansand slås søndag.

– Anders er hel ved. Han har alltid satt laget foran seg selv, og han har gått foran i treningsarbeid. Han har vært en fantastisk bidragsyter i alle, alle år. På veldig mange forskjellige Haslum-lag har han virkelig vært en av de viktigste spillerne begge veier, sier Tom-Eirik Skarpsno – som i videohyllesten etter kampen minnet om at han aldri har vært i Haslum når ikke Røe har vært i klubben.

Også Aleksander Høiness scoret fem mål onsdag. Da den venstre bakspilleren var juniorspiller, var Røe kaptein i klubben.

– Og han tok meg veldig godt imot da jeg kom opp på A-laget. Anders har vært et stort forbilde for meg opp gjennom mine ungdomsår i Haslum. Det blir et stort tap for oss både på banen og utenfor når han slutter. Det blir trist å slippe han, sier Høiness.

Gleder seg til golf

Søndag spilles det altså en ren gruppefinale i playoffen mot nedrykk fra eliteserien. Haslum reiser sørover, og møter Kristiansand borte. Vinner Haslum den, er Røes karriere over.

– Jeg tror det passer oss veldig bra at vi må vinne den kampen. Nå er det enten ferie eller avgjørende kamp, og det tror jeg passer oss veldig bra, sier Røe.

– Og etter den kampen kan skuldrene senkes, og beina slenges på bordet?

– Ja. Og etter hvert golfkøllene tas frem. Jeg skulle gjerne spilt mer hittil i år, jeg har ikke fått rørt dem. Denne sesongen tar jo aldri slutt, ler Haslums kanskje aller største spillerlegende.

Anders Røe underveis i NM-finale i 2016, da Haslum slo Elverum.

Anders Røe underveis i NM-finale i 2016, da Haslum slo Elverum.

Foto: KNUT BJERKE
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.