Skip to main content

Hjemvendt helt drømmer om å gjenskape de gode tidene

Nicolay Hauge håper Haslum kan kjempe om titler i tiden som kommer, slik de gjorde sist han spilte i rødt. Her er han i aksjon fra en kamp mot Viking i jubelsesongen 2011/2012.

Nicolay Hauge håper Haslum kan kjempe om titler i tiden som kommer, slik de gjorde sist han spilte i rødt. Her er han i aksjon fra en kamp mot Viking i jubelsesongen 2011/2012.

Foto: KNUT BJERKE

Onsdag tok Nicolay Hauge fatt på sin tredje periode i Haslum, og han er fortsatt sulten på suksess.

– Jeg er i en alder hvor jeg kommer for å levere, og jeg er innstilt på å være klar fra første kamp, sier Hauge.

I mars ble det kjent at han var klar for sitt tredje opphold i Haslum, og onsdag ettermiddag var han på plass i Nadderud Arena da rødtrøyene startet sesongoppkjøringen. 

– Jeg er fortsatt sulten, og det er en ære at en klubb med Haslums ambisjoner henter meg, sier Hauge.

Vil tilbake til Spektrum

33-åringen spilte i Haslum fra 2007 til 2008, før han etter tre år i tyske Magdeburg returnerte til klubben i 2011.

– Jeg har mange gode minner fra sist jeg var her. Det morsomste var nok seriefinalen mot Elverum i gamle Nadderudhallen. Folk sto som sild i tønne, og vi vant, minnes Hauge.

Nå er han klar for nye minneverdige stunder, for han mener et lag som Haslum alltid bør ha ambisjoner om å henge med i toppsjiktet og kjempe om en topp-tre-plassering. 

Mannen med fire landskamper håper også å få oppleve en cupfinale i Oslo Spektrum igjen.

– I norsk håndball er nok det største du kan oppleve en NM-finale foran flere tusen publikummere. Da føler du virkelig at du lever proffdrømmen, sier Hauge, som var med på å vinne både cup og serie for Haslum i 2012.

– Jeg skal gjøre mitt beste for at vi får gjenoppleve de gode tidene, lover han.

Kjente fjes

Selv om det er åtte år siden sist han spilte i rødt, er enkelte ting uendret. Anders Røe og Trond Tjemsland er fremdeles aktive, og Tom-Eirik Skarpsno er på plass på sidelinjen sammen med Hauges tidligere lagkamerat Erlend Mamelund.

– Jeg kjenner flere av spillerne fra før og er blitt tatt godt imot. Alt er veldig proft, og vi har en fin gruppe med en miks av unge og eldre spillere, sier Hauge.

– Vi har en grunnmur med mye erfaring, og det er positivt med unggutta som må læres opp samtidig som de puster deg i nakken. Det er viktig om vi skal klare å være stabile over tid og unngå feilskjær, utdyper han.

– Fornuftig overgang

Siden forrige sesong har Mads Falck Rekstad, Stian Grimsrud og sveitserne Viktor Glatthard og Nicolas Suter forlatt klubben. Trener Skarpsno er derfor fornøyd med å ha hentet spillere som Hauge og Henrik Bielenberg.

– Vi har mange store og sterke skyttere, så Nicolay bringer god balanse inn i laget ved å være fotrapp, sier Skarpsno.

– Med sin erfaring tror jeg han kan gjøre en del for spillere som Felix Lunde og Benjamin Hallgren. Jeg synes det er en fornuftig overgang. Det er fint å ha ham tilbake, både som spiller og person, legger han til.

– Håpet mitt er å få vist ferdighetene mine som playmaker. Jeg synes det er viktig å sette opp andre og gjøre andre gode, sier Hauge, som med 134 kamper ligger på en foreløpig 16. plass på Haslums adelskalender.

Nå venter et par uker med trening, før laget skal teste formen mot Hauges gamle lagkamerater i Bækkelaget 3. august. Serien starter opp 1. september, og Haslum åpner borte mot Runar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.