Skip to main content

Haslum-trener og nybakt pappa: – Bruker mindre tid på håndball

Haslum-trener Sten Stockfleth er nybakt pappa. Det har endret fokus i livet hans, mener han.

FOTO: KARL BRAANAAS

For noen uker siden ble Haslum-trener Sten Stockfleth (31) pappa for første gang. Nå tenker han ikke lenger håndball 24 timer i døgnet.

– Det har endret mitt fokus litt, det kan du godt si, smiler Sten Stockfleth. 

Noen dager før cupsuksessen mot Drammen ble han og forloveden, Kine, foreldre for første gang. Lille Ida har nå fått førsteprioritet innen for husets fire vegger.

– Jeg tenkte først at det ikke kom til å endre meg så mye som håndballtrener og person. Men det har det nok gjort. Vi stortrives som foreldre, sier han.

For han har tidligere ikke lagt skjul på at håndballen har tatt ekstremt mye tid. Også utenfor kamparenaen og i treningssituasjoner. 

Det har forandret seg.

– Nå er det en annen som skal ha førsteprioritet når jeg kommer hjem. Det er en annen som får oppmerksomheten, sier han.

Venter med pappaperm

– Jeg reiser hjem tidligere, og bruker mer tid på henne og litt mindre tid på håndballen. Jeg tror det bare er positivt. Det er hyggelig og sunt. Nå går jeg ikke rundt og bare tenker på håndball. Det kan være bra for jobben min som håndballtrener, sier han.

Han er allerede blitt en dreven bleieskiftarbeider.

– Det er null problem, smiler han. 

Enn så lenge har han ikke tatt ut noen pappapermisjon. Det blir i så fall etter sesongen.

– Nå skal forloveden ha permisjon frem til juni, så får vi se hva jeg får til etter det, sier han. I forbindelse med fødselen måtte han bare melde forfall til to treninger med Haslum.

Til sommeren skal han også gifte seg med forloveden. 

Skuffet etter Elverum-tap

Onsdag kveld ledet han laget sitt mot Elverum, i det som er en av sesongens vanskeligste bortekamper. Etter å spilt jevnt med Champions League-deltager Elverum i store deler av kampen, endte det med 24–28 tap. 

– Og det var jeg veldig skuffet over. Jeg følte at vi hadde gode muligheter til å ta poeng i den kampen. Derfor ble det en tung tur hjemover. Det ble et hederlig tap som irriterer, sier han.

Stockfleth er rimelig godt fornøyd med sesongstarten, selv om han innrømmer at poengfangsten kunne vært bedre. På syv kamper står klubben igjen med seks poeng. To seier, to uavgjorte og tre tap.

I tillegg slo de ut favoritten Drammen i cupen.

– Slå vi sammen cupen og serien, så er vel sesongåpningen rimelig bra. Men vi skulle helst hatt flere poeng i serien. Likevel synes jeg vi har tatt store steg sammenlignet med sesongen i fjor. Vi variere mindre i prestasjonene i år.

Samme målsetting

Før sesongen tippet Haslum seg selv på en sjetteplass på tabellen. Per nå innehar de akkurat den posisjonen. 

– Det viser at den målsettingen vi satte oss, var riktig. Vi må få flere kamper til å bikke i vår favør. Prestere jevnere og være mer kyniske. Men en sjetteplass eller bedre er bra med tanke på sluttspillet, når vi kommer dit, sier den nybakte pappaen, Sten Stockfleth.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.