Skip to main content

Haslum tapte bunnkampen

Kristiansand snudde Haslums tidlige ledelse og sendte Haslum ned på nedrykksplass. 

Haslum–Kristiansand 26–27

Før kampen var Kristiansund det eneste laget i eliteserien som hadde scoret færre mål enn Haslum. Riktig nok hadde lagene spilt en kamp færre enn resten av lagene i ligaen. Begge lagene sto med en fattig seier på sine første fem kamper.

Hjemmelaget fikk en fin start på bunnoppgjøret foran 285 tilskuere da Hallgren scoret kampens første og Aziz scoret to ganger. Veterankeeperen Trond Tjemsland vartet opp med tre redninger på gjestenes tre første avslutninger og Haslum ledet 3–0. Men så sluttet avslutningen fra hjemmelaget å gå i nettet og Kristiansand snudde kampen med seks uavbrutte scoringer før Haslum igjen fant veien til mål. 

Lagene fulgte hverandre så tett før Haslum fikk to minutters utvisning samtidig på både Tennfjord og Strickland. Kristiansand fikk et tre måls forsprang i overtall før også de fikk en to minutter. Gjestene ledet 16-13 til pause og med det resultatet lå Haslum nest sist i ligaen. 

Startet andre omgang i undertall

Haslum startet den andre omgangen i undertall og måtte se Kristiansand øke ledelsen før gjestenes Eigil Feddersen fikk sin andre to minutters utvisning. Når begge lagene var fulltallige igjen fikk også Haslums Vegard Sørlie Tennfjord sin andre to minutter for kvelden. Det utnyttet ikke gjestene spesielt godt og Hallgren reduserte til 16-18 med sin femte scoring i kampen. I angrepet etter pådro han Skillhammar en to minutters utvisning og Haslum fikk en sjelden mulighet til å spille i overtall. 

Kristiansand kranglet inn 19-16-ledelse før det igjen var Hallgren som reduserte. Så fikk kaptein Stian Brevik muligheten med gjestenes målvakt utenfor banen. Med åpent mål reduserte han Kristiansands ledelse til et mål og Haslum var med i kampen igjen. 

Trond Tjemsland vartet opp med en flott liggende redning og Tennfjord utlignet for hjemmelaget til 19-19. Før omgangen var halvspilt scoret Hallgren sitt syvende og hjemmelaget tok ledelsen for første gang siden 3-0-ledelsen fra starten av oppgjøret ble spist opp. 

"Psyko-Trond" sto frem

Det var ikke mange tilskuere på kampen onsdag kveld, men da Trond Tjemsland igjen vartet opp med en fin redning på stillingen 21-23 runget "psyko-Trond" fra hjemmefansen mens trommene gjallet og Haslums pride-flagg vaiet hos hjemmefansen. Anders Røe reduserte til 22-23 og da virket det som om det var betraktelig flere tilskuere tilstede i Nadderud arena. 

Men selv om publikum gjorde det de kunne for å motivere hjemmelaget var avslutningene fra den første omgangen tilbake i Haslums lag. Skuddene var ikke gode nok og gjestenes keeper ble spilt god. Kristiansand gikk opp i ledelse 25-23, men før gjestene tok time-out reduserte Tennfjord og Haslum var bare et mål bak med seks minutter igjen å spille. 

Tjemsland vartet så opp med en nydelig assisterende pasning til Even Haugli som utlignet til 26-26. Bortelaget tok igjen ledelsen da armen kom opp fra dommerne for passivt spill. Hallgren prøvde å utligne med et underarmsskudd, men det gikk i kroppen på en forsvarer og Kristiansand tok time-out med ballen på stillingen 27-26 til gjestene. Da var det bare 41 sekunder igjen av kampen. Øyvind Frigstad fikk to minutters utvisning da han holdt på ballen for å hindre Haslum i å kontre raskt. 

Haslum tok time-out for å legge en slagplan for de siste 35 sekundene av oppgjøret. Det var Binai Aziz som gikk for avslutningen, men den gikk over målet. Kristiansand stakk av med seieren og sende Haslum under streken. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.