Skip to main content

Haslum-seier i sesongåpningen

Haslum vant 33–29 over Bækkelaget søndag kveld etter en vanskelig slitekamp. 

Foto: EVA GROVEN

Haslum åpnet årets sesong med en knepen seier hjemme i Nadderud Arena mot Bækkelaget. 

Haslum – Bækkelaget: 33–29 (15–15)

Det ble en drømmestart på sesongen for Haslum håndball da de vant sesongens første kamp i Eliteserien i håndball. 

Det to jevngode lag gjennom hele kampen, men en solid andreomgang førte til at Haslum trakk det lengste strået mot Bækkelaget i Nadderud Arena. 

– Det virket som at vi ville det mer. Jeg er veldig glad for å starte med en seier, fortalte Haslums nyervervelse Nicolas Suter etter kampen.

Før kampen var det knyttet stor spenning til klubbens nyervervelser, spesielt sveitsiske Nicolas Suter som er hentet inn som erstatter for Sander Andreassen Øverjordet. Men Suter fikk en drømmestart på Haslum-karrieren da han scoret sesongens første mål for Haslum. 

Men det ble ingen drømmedebut for Suter, som til slutt endte opp med kun to mål. .

– For meg personlig slet jeg litt i begynnelsen – det var som at jeg ville litt for mye, så jeg endte opp i feil situasjoner, forklarer Suter videre.

Mange utvisninger

Halvveis i omgangen ledet Haslum fortsatt med to mål – 10–8. Haslum spilte i overtall da Trym Johnsens fikk sin andre tominutters utvisning, og Bækkelaget utlignet til 10–10. 

Bortelaget røk på ytterligere tre kjappe utvisninger, Haslum var ikke veldig overbevisende i overtallsspillet, men klarte å gå opp til 14–12.

Effektiviteten hos hjemmelaget var ikke den samme i andre halvdel av 1. omgang som i første halvdel. En teknisk i feil i siste angrep før hvilen gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 15–15. 

Treg start

I 2. omgang var det gjestene som startet best og gikk opp til 15–17. Men Haslum scoret i de tre neste angrepene og Anders Røe sendte de røde i ledelsen 18–17. 

Serieåpningen var en slitekamp og Haslums knallsterke strekspiller Dominic Grimstad kjempet inn 21–20 da det var spilt ti minutter av 2. omgang. 

På stillingen 26–25 tok Haslum timeout for å gjøre noen taktiske vridninger. Det så ut til å fungere, for kort tid etter hadde laget økt ledelsen til 28-25, og begynt å etablere en liten luke til gjestene fra Oslo. 

Slet seg til seier

Slitet fortsatte og på et tidspunkt hadde hjemmelaget to utvisninger på én gang, men fremdeles holdt de delvis kontroll på kampen på stillingen 31–29.

Derfra kontrollerte Haslum-guttene serieåpningen inn til en 33–29 seier. 

– Godt å være i gang

– Det var veldig gøy, deilig å være tilbake igjen. Også selv om det bare var 200 tilskuere så lagde de veldig god stemning – all honnør til de som var med i dag, sier en fornøyd keeperveteran Trond Tjelmsland. 

Veteran Tjelmsland bante delvis vei for erstatteren hans, Thomas Kristoffersen. 

Foto: EVA GROVEN

Dette blir hans sekstende sesong i Haslum-drakten, men arvtageren er forhåpentligvis klar. 

– Det var gøy å slippe Kristoffersen til, så han får muligheten til å bevise at han kan spille på dette nivået, understreker Tjelmsland. 

Nyervervelsen Nicolas Suter er også glad for å komme i gang, men aller mest fornøyd med å få to poeng i serieåpningen. 

– Det skal bli godt å ha noen uker med trening for å bli bedre kjent med laget, og ikke minst bevegelsene til lagkameratene mine, avslutter sveitseren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.