Skip to main content

Haslum rotet bort ledelsen

Felix Lunde og Haslum fikk bare med seg ett poeng fra søndagens hjemmekamp mot Nærbø.

Foto: Trine Jødal

Haslum ledet med tre mål idet det gjensto ti minutter, men en sen sluttspurt fra Nærbø sørget for at det endte uavgjort.

Haslum – Nærbø 27-27

To minutter før full tid trodde de 613 tilskuerne i Nadderud Arena at Binai Aziz og Mads Rekstad hadde avgjort kampen da de sendte Haslum opp i en tomålsledelse, men Nærbø slo tilbake og dermed endte det med poengdeling i søndagens eliteseriekamp.

– Jeg trodde vi hadde seieren der, men så glir vi bort fra det vi er enige om å gjøre, og da ender det uavgjort, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Skal vinne mot Nærbø hjemme

Torsdag imponerte Haslum stort i cupen da de slo Drammen på bortebane. Stockfleth legger ikke skjul på at det tette kampprogrammet har sitt å si for at laget hans ikke kom opp på ønsket nivå mot Nærbø.

– Vi jobber for at det ikke skal ha noe å si, men det er klart at det krever noe å hente frem samme tenningsnivå i dag, ettersom oppladningen blir såpass kort. Vi hadde god tid på treningene før Drammen-kampen til å jobbe inn mot den kampen, men kun to dager nå, sier han.

– Likevel burde vi klart å prestere bedre enn det vi gjør i dag. Nærbø er et lag vi skal slå hjemme, understreker treneren.

– Spiller man på det jevne i eliteserien, blir det tette kamper, legger han til.

Haslum og Felix Lunde spilte en kamp på det jevne, ifølge trener Sten Stockfleth.

Foto: Trine Jødal

Jevnspilt fra start

Sander Andreassen ga Haslum ledelsen på et straffekast allerede før minuttet var spilt, men deretter fulgte tre målløse minutter, hvor Haslum bommet på tre skudd, før Nærbø først utlignet og siden snudde kampen.

Lagene fulgte hverandre tett fra start, og byttet på å lede. En opplagt Vegard Tennfjord var toneangivende for Haslum det første kvarteret, og spesielt 6–5-scoringen hans var av det frekke slaget.

Haslum tok en timeout etter 17 minutter på stillingen 7-8, og den korte praten ga umiddelbart uttelling i form av en Nikolai Strickland-scoring.

I den andre enden av parketten hadde Trond Tjemsland flere gode redninger, men Nærbø fortsatte å plage ham med sine raske overganger.

Epland sikret pauseledelse

Felix Lundes første mål sikret 9-9, og idet kampuret bikket 20 minutter sendte Sander Andreassen, som like før hadde måttet bytte drakt etter at den første revnet, Haslum tilbake i føringen.

Sekunder senere var en god Tjemsland våken da Nærbø rotet bort et angrep, og med sin presise arm lempet han inn 11-9 i det tomme buret på den andre siden av banen.

Bare tre minutter senere var de hvitkledde gjestene nok en gang foran, men en god beinparade av Tjemsland hindret dem fra å gå opp i en tomålsledelse.

To mål av Anders Røe og ett av Jostein Epland sørget for at det sto 14-14 da lagene gikk inn i omgangens siste spilleminutt, og tre sekunder før pausesignalet gikk, sørget samme Epland for at Haslum ledet med ett mål etter første omgang.

Jostein Epland satte inn 15-14 til Haslum rett før pause.

Foto: Trine Jødal

Ledet med tre

Nærbø åpnet den andre omgangen slik Haslum åpnet den første - med en scoring på straffekast. 

Vegard Tennfjord og Binai Aziz kjempet inn hver sitt mål, før Karl-Henrik Stenkjær kom inn og reddet bortelagets neste straffekast.

Haslum klarte ikke å utnytte to minutter i overtall, men så fort Nærbø hadde fullt lag igjen klemte Sander Andreassens inn sitt fjerde for kvelden. Med sin femte scoring, denne gangen fra syvmetersmerket, sørget han for at Haslum for første gang i kampen hadde opparbeidet seg en tremålsledelse.

Sander Andreassen ledet an da Haslum på det meste kom seg opp i en tremålsledelse, en ledelse som siden ble spist opp av Nærbø.

Foto: Trine Jødal

Nærbø knappet stadig innpå Haslums forsprang, men Strickland, Røe og Tennfjord svarte hver sin gang, slik at de røde ledet 23-20 da det gjensto i underkant av ti minutter av matchen.

Hentet inn av Nærbø

Haslum så ut til å dra ifra, men så scoret gjestene fra Rogaland tre ganger på kort tid, og dermed var lagene like langt. Da også den nevnte tomålsledelsen i sluttminuttene røk, endte det altså uavgjort.

– De har en fantomredning på slutten der. Den går inn ni av ti ganger, men samtidig er vi ikke nøyaktige nok, og jeg synes vi spiller på det jevne gjennom hele kampen. Da er det greit at det ender med poengdeling, sier Stockfleth.

– Det var viktig at vi fikk det ene poenget i dag, for nå venter tøffe kamper, sier han.

Haslums neste seriekamp går borte mot Elverum om ti dager, før de skal opp mot Drammen igjen uken etter.

Binai Aziz trodde han sikret Haslum seieren da han scoret like før slutt, men på tampen av kampen hentet Nærbø nok en gang inn hjemmelagets forsprang.

Foto: Trine Jødal
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.