Skip to main content

Haslum fortsatte sin gode form

Nikolai Tveter Strickland banket inn en rekke mål for Haslum mot Viking onsdag.

Nikolai Tveter Strickland banket inn en rekke mål for Haslum mot Viking onsdag.

Foto: Karl Braanaas

Haslum tok sin tredje seier på rad da de slo Viking hjemme onsdag kveld.

HASLUM – VIKING 29–25 (16–12)

– Dette var megadigg! Jeg føler vi har full kontroll fra start, og vi bare maler på. Vi får ikke helt ristet dem av oss synes jeg. De kjemper med nebb og klør. Men i utgangspunktet kontrollerer vi kampen godt, og drar i land en fin seier. Nå har vi tre på rad, det er en god flyt i gruppen, smiler seksmålsscorer Nikolai Tveter Strickland etter Haslums 29-25-seier over Viking onsdag kveld.

Seieren var Haslums tredjerad. Haslum ledet tidlig med fire mål, og selv om Viking bet seg fast på denne avstanden, virket det som at Haslum hadde god kontroll på kampen.

– Det har vi, samtidig som vi roter litt. Vi blir dratt litt ned til deres tempo. Vi klarer ikke fullføre med vårt tempo, og mister litt flyten og slipper oss litt ned. Likevel føler jeg at vi har kontroll hele veien, sier Benjamin Hallgren, som banket inn syv mål i kampen. 

Firemålsledelse

Etter at Nikolai Tveter Strickland scoret kampens første mål fulgte lagene hverandre frem til 3–3. Men Strickland, Dominic Grimstad Peter og to fra Benjamin Hallgren – samt tre god redninger fra keeper Trond Tjemsland – sørget for at Haslum gikk opp i en forholdsvis komfortabel 7-3-ledelse da drøyt ni minutter var spilt.

Firemålsledelsen varte til det var spilt et drøyt kvarter, da Nicolas Suter økte til 10–5 – og samme mann, samt Stian Brevik, sørget for 13–7 noen minutter senere.

Viking reduserte imidlertid to ganger, og vi var tilbake i en firemålsledelse for Haslum syv minutter før pause – og da Strickland satte inn et straffekast etter 30 minutter sørget han for at avstanden sto. Haslum var foran med 16–12 halvveis. 

To og et halvt minutt før hvilen reiste hele Haslum-benken seg og jublet da Felix Abrahamsen Lunde banket inn sin første scoring etter sitt lange skadeavbrekk.

Benjamin Hallgren kjempet og slet, som vanlig, kampen gjennom. Bakspilleren banket inn syv mål i kampen.

Benjamin Hallgren kjempet og slet, som vanlig, kampen gjennom. Bakspilleren banket inn syv mål i kampen.

Foto: KARL BRAANAAS

Økte

Men om Viking hadde holdt delvis følge før pause, seilte Haslum fra etter hvilen. Stian Brevik og Nicolas Suter scoret to ganger hver, og sendte Haslum opp i 20–14 tidlig, før Strickland økte til 21–14 før ti minutter av omgangen var spilt.

Viking knep innpå ett mål, men kaptein Anders Røe og Grimstad holdt Haslum seks mål foran, og etter en offensiv feil fra gjestene kunne etter hvert Viktor Glatthard sørge for at Haslum var syv mål foran igjen – idet vi gikk inn i de siste ti minuttene av kampen.

Aldri truet

Da Viking tok ut keeper, kunne Benjamin Hallgren sende en behersket avslutning i mål fra egen banehalvdel, til 27–19 – og åttemålsledelse for Haslum. Viking reduserte imidlertid noe mot slutten, og snaut fire minutter før kampslutt var stillingen 27–22.

Haslum var imidlertid ikke stresset, og det var aldri tvil om hvor seieren ville havne til slutt – i alle fall ikke etter at Benjamin Hallgren banket inn 28–22 omtrent tre minutter før slutt – mens Leopold Nicolaus satte 29–23 minuttet etter. 

Viking satte to trøstemål helt mot slutten av kampen, men Haslum vant til slutt komfortabelt, med de fire målene de var foran i store deler av kampen: 29–25. 

– Dette var solid gjennomført. Vi gjør jobben, og kommer til mange gode muligheter. Vi kunne kanskje satt enda flere baller i mål. Men vi spiller som vi skal i disse kampene, og gir aldri Viking noen sjanser i kampen. Det er deilig, sier trener Sten Stockfleth.

– Vi hadde litt problemer defensivt i første omgang, men i andre omgang står vi solid bakover. Vi holder det jo lenge under ti mål i andre omgang, helt til de får noen gratismål på slutten, når kampen er avgjort. Men tar man bort dem så er det en fin gjennomføring.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.