Skip to main content

Gir seg: – Trist om vi avslutter med nedrykk

Knut Guldbrandsen er ferdig som styreleder i Haslum HK etter ti år. Nå håper han at klubben får en ekstra mulighet til å berge plassen i eliteserien.

Knut Guldbrandsen er ferdig som styreleder i Haslum HK etter ti år. Nå håper han at klubben får en ekstra mulighet til å berge plassen i eliteserien. 

Foto: KARL BRAANAAS

Knut Guldbrandsen (64) avslutter ti år som styreleder for håndballklubben Haslum HK. Det kan ende med nedrykk. 

– Spillerne får køle på og gi oss de poengene vi trenger for å berge kvalifiseringsplassen. Gjør de det, vil det være den største avskjedsgaven jeg kan få som styreleder i Haslum HK, sier Knut Guldbrandsen.

Lørdag spilles den siste serieomgangen i eliteserien i håndball for menn. Hjemme i Nadderud Arena tar Haslum imot Runar. 114 kilometer unna, i Jotunhallen i Sandefjord, tar Sandefjord imot Halden. Oppgaven er like enkel som den er vanskelig for bæringene. De må ta minst ett poeng mer enn det Sandefjord gjør. Klarer de det, berger Bærums-laget kvalifiseringsplassen. Gjør de ikke det, ja da rykker Haslum rett ned i 1. divisjon.

 – Det ville være trist om jeg gir meg som styreleder og vi rykker ned i 1. divisjon, sier Knut Guldbrandsen.

Trond Tjemsland har spilt i Haslum i 16 år. Lørdag kan det være slutt.

Trond Tjemsland har spilt i Haslum i 16 år. Lørdag kan det være slutt.

Foto: KARL BRAANAAS

På årsmøtet til Haslum HK tidligere i år ga han styrelederklubben til Tore Solberg. Nå skal Guldbrandsen «bare» være styreleder i Nadderud Arena AS og styremedlem i Haslum IL. Samt med i anleggsutvalget i Bærum Idrettsråd. 

– Jeg er fortsatt veldig glad i Haslum HK, og det kommer til å være ett av mine «barn». Jeg brenner på ingen måte alle broer, og vil fortsatt være mye med, sier han.

– Men det bør ikke være slik at det bare er en gjeng med gamle gubber som sitter der og styrer, sier 64-åringen, som blant annet skal ha æren for at Nadderud Arena står der den er i dag.

Nattesøvnen

64-åringen legger ikke skjul på at sesongen har vært utfordrende. Tabellsituasjonen har preget laget gjennom hele sesongen.

– Det er ikke slik at jeg har mistet nattesøvnen, men vi har rotet bort seieren i løpet av de siste minuttene i fire-fem kamper på rad. Da har jeg tenkt: Er det mulig?

To år med pandemi har heller ikke gjort saken mye lettere for lederen av håndballklubben.

– Det var en periode der vi måtte permittere ansatte. Det er ikke noe morsomt å være ansvarlig for det. Du blir kjent med folk i klubben på en helt annen måte enn det som er vanlig på en annen arbeidsplass, sier han.

– Du var selv en primus motor for å få bygget Nadderud Arena. Hvorfor har dere ikke lykkes i å bygge en mer stabil toppklubb de siste årene?

– Det er ikke slik at en arena i seg selv er nok til å bli en toppklubb. Men vi hadde håpet at vi skulle få større oppslutning blant tilskuere og sponsorer. Det er vanskelig å engasjere folk i Bærum. Koronapandemien gjorde ikke ting noe lettere, mener Guldbrandsen som også peker på at en av klubbens store utfordringer har vært at unge talenter nå drar fra klubben mye tidligere enn før.

– Per i dag har ikke vi muligheter til å lønne dem slik at de blir, sier han.

16 år i Haslum 

En som gjerne ønsker å gi den avtroppende styrelederen en seier, er den 34 år gamle veterankeeperen Trond Tjemsland. Han har vært 16 år (!) i klubben, og lørdagens kamp kan være hans siste.

– Vi må bare fokusere på den jobben vi skal gjøre selv, og ikke la oss stresse med den andre kampen. Haslum hører hjemme i eliteserien. Om vi skulle rykke ned, så er jeg 100 prosent sikker på at klubben rykker rett opp igjen, sier Trond Tjemsland.

Om han i så fall blir med, vet han ikke ennå.

– Det er litt opp til meg selv. Får jeg med kroppen og spesielt kneet, så er det muligheter. Skulle vi rykke ned, gjør ikke det valget noe lettere om jeg skal fortsette eller ikke, sier Trond Tjemsland.

Alle kampene i eliteserien lørdag spilles klokken 18.15. Hvis du ikke skal i Nadderud Arena, kan du se kampen direkte på budstikka.no. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.