Skip to main content

Fikk skulderen ut av ledd, dyttet den selv tilbake på plass

Jostein Epland fikk en skikkelig smell på onsdagens Haslum-trening.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum-spilleren Jostein Epland (25) fikk nærmest panikk da han fikk skulderen ut av ledd på treningen. Behandlingen sørget han imidlertid for selv.

Onsdag smalt det skikkelig på treningen til Haslum HK. Eliteserielaget er midt i en knallhard sesongoppkjøring, og det legges ikke noe i mellom i duellene. 

Det merket 25-åringen Jostein Epland.

– Jeg sto i forsvar og Kristian Gjestrud kom i angrep. Han gjorde en overstegsfinte og jeg skulle holde han igjen med den høyre hånden. Vi la vekten på begge to, og da smalt det, forteller Jostein Epland.

Diagnosen var ganske klar og smertefull. Skulderen var ut av ledd.

– Det tok noen sekunder før jeg oppdaget hva som hadde skjedd. Men da jeg skulle forsøke å bevege armen, gjorde det veldig vondt.

Vurderte legevakt

Utfordringen var at lagets faste fysioterapeut var på samling med juniorlandslaget. Og lagets vikarierende fysioterapeutstudent  mente at det beste var å dra på legevakten for å løse problemet.

– Jeg begynte å få litt panikk og stressfaktoren ble litt høy, innrømmer 25-åringen.

Grøndahl ble helten med scoring i siste sekund

Dermed tok han saken i egne hender. 

– Jeg tenkte at det bare var å gå «all in», og å forsøke å få den på plass selv. Jeg sto rett opp og ned, dro den høyre skulderen så mye tilbake som jeg klarte, samtidig som jeg presset på med den venstre armen. Så skled den fint tilbake der den skulle. Det var litt vondt og sikkert ikke helt medisinsk riktig, sier Jostein Epland.

Haslum HKs markedssjef, Eirik Oskarsen, var på treningen og så det hele.

– Jeg måtte bare snu meg bort, og holdt på å brekke meg. Det virket veldig vondt, sier han.

– Han ble raskt undersøkt av vårt medisinske apparat, og foreløpig ser det ikke altfor ille ut, sier Haslum-trener Sten Stockfleth til klubbens nettsider.

Bedre i år

25-åringen håper at skaden ikke kommer til å prege ham frem mot seriestart 7. september, selv om han innser at det kan være lurt å stå over fredagens treningskamp mot Fjellhammer.

Epland og Haslum er uansett klare på at de skal revansjere fjorårets skuffende sesong, som endte med at laget måtte spille kvalifisering for å berge plassen i eliteserien.

– Sist sesong var skuffende. Spesielt poengfangsten. Vi spilte mange jevne kamper, men laget får de poengene man fortjener, erkjenner han.

– Vi har uansett et sterkt ønske og en ambisjon om å gjøre det mye bedre enn i fjor. Utifra treningskampene vi har spilt, ser det veldig bra ut, mener Jostein Epland.

Haslum med sterk seier mot Runar. Nå venter Nøtterøy

Haslum ga topplag knallhard kamp

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.