Skip to main content

– Det sa bare poff, så lå jeg der i smerte

Felix Abrahamsen Lunde (rød drakt) har igjen skadet seg alvorlig, og er trolig borte fra håndballen hele denne sesongen.

Felix Abrahamsen Lunde (rød drakt) har igjen skadet seg alvorlig, og er trolig borte fra håndballen hele denne sesongen. 

Foto: KARL BRAANAAS

Felix Abrahamsen Lunde (22) må være en av Norges mest uheldige håndballspillere. Nå må han belage seg på å være borte fra håndballen hele denne sesongen.

Nylig fikk den 22 år gamle håndballkjempen konstatert at det fremre korsbåndet i det høyre kneet var røket tvers av. Det betyr at Haslum-spilleren er borte fra håndballen i et helt år.

– Jeg må bare belage meg på at hele denne sesongen er over. Det er utrolig kjipt å tenke på. Det ble en halvveis sesong også i fjor, forteller Felix Abrahamsen Lunde til Budstikka.

For det var ikke bare koronaviruset som gjorde at 2020/21-sesongen ble kort. Et avrevet bakre korsbånd i det samme kneet ødela mesteparten av den sesongen.

– Jeg er bare 22 år gammel. Jeg skal spille håndball igjen, og jeg skal tilbake. Jeg må bare få dette litt på avstand først, sier han.

Sa poff

Det var på den siste treningen før serieåpningen borte mot Runar at det uheldige skjedde. Han hoppet opp i en duell, fikk vekten litt bakpå, landet på strakt ben og fikk vekten på innsiden av kneet.

– Det sa bare poff, så lå jeg der i smerter, forteller 22-åringen.

Der og da håpet han at skaden ikke var så alvorlig. Men undersøkelser viste etter hvert at han kom til å være borte fra parketten i lang tid. 

– Nå venter jeg bare på å få en operasjon, så skal startet med en seriøs opptrening. Deretter gjelder det å komme tilbake sterkere og bedre enn noen gang, sier han.

205 centimeter

Det er kanskje ikke så rart ta han skader seg når han faller. For Felix Abrahamsen Lunde er ingen liten mann. Han rager 205 centimeter over bakken og har en matchvekt på et sted mellom 112 og 115 kilo.

– Det er mange håndballspillere som er store og fysikk er en viktig del av idretten. Jeg tenker absolutt ikke at håndball ikke er noe for meg. Jeg elsker håndball og synes det er dritgøy. Jeg skal tilbake på banen. Det er jeg helt sikker på, sier Haslum-spilleren Felix Abrahamsen Lunde, som opprinnelig er fra Kolbotn.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno liker situasjonen dårlig.

– Dette er bare trist. Dette skjedde på det verst tenkelig tidspunktet. Denne type skade er kanskje den mest alvorlige i håndball, sier Tom-Eirik Skarpsno til klubbens hjemmeside.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.