Asker-mann har erkjent befatning med 217 kilo hasj

DOKUMENTASJON: Dette bildet viser ifølge politiet overlevering av hasjen i blå Ikea-poser fra et polskregistrert vogntog og over i en BMW ved Eiker senter i Hokksund i mars i fjor. Det skjedde ved Eiker senter i Hokksund i mars i fjor.

DOKUMENTASJON: Dette bildet viser ifølge politiet overlevering av hasjen i blå Ikea-poser fra et polskregistrert vogntog og over i en BMW ved Eiker senter i Hokksund i mars i fjor. Det skjedde ved Eiker senter i Hokksund i mars i fjor. Foto:

En 35-år gammel mann som hadde adresse på Borgen i Asker, har nå delvis erkjent befatning med et parti på 217 kilo hasj.

DEL

Partiet ble beslaglagt etter at politiet hadde sett på, og fotografert, at hasjen ble løftet i tunge, blå Ikea-poser fra et polskregistrert vogntog og over i en BMW.

Det skjedde ved Eiker senter i Hokksund i mars i fjor, og hasjpartiet hadde ligget skjult i et hemmelig rom bak stolsetene i førerhuset.

Selve grensepasseringen skjedde mandag 14. mars klokken 03.25.

LES OGSÅ:  Åtte fengslet etter beslag av kvart tonn hasj

Åtte pågrepet

I alt åtte personer ble pågrepet i forbindelse med aksjonen, tre av dem i tilknytningen til overleveringen i Hokksund.

Dette var de to polakkene på henholdsvis 64 og 36 år som kom med vogntoget, og en 33-åring fra Oslo som kom med BMW-en for å hente partiet.

Seks av de pågrepne er nå tiltalt for befatning med en meget betydelig mengde narkotika, og for å ha gjort dette som ledd i aktivitetene til en organisert, kriminell gruppe.

Det er kjent at 35-åringen i en periode hadde kontorfellesskap med hasjbaron Gjermund Cappelen i det gamle flytårnet på nå nedlagte Fornebu.

– Vi har aldri koblet sakene sammen, og aldri trodd at de skulle kobles. Cappelen ble tatt i 2013, mens disse ble tatt i 2016, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli.

LES OGSÅ: Hasjrøyker fikk politiet på døra tre ganger på ti måneder

Siktet for millionheleri

35-åringen som bodde i Asker, er også siktet for heleri av 11 millioner kroner.

En forbruksanalyse politiet har laget viser at han skal ha brukt rundt 2 millioner kroner mer i året enn han kunne med de offisielle inntektene han hadde.

LES OGSÅ: "Brusselgeren" i Cappelen-laget slapp med 14 år og 6 måneder

Slik skal det ha vært i nesten seks år.

– Dette er ikke med i tiltalen fordi denne saken ikke er ferdig etterforsket, sier Ekeli.

To øvrige som er siktet i saken får sine saker behandlet separat. Dette fordi disse ikke regnes som en del av den kriminelle organisasjonen og skal ha hatt mer perifere roller i innførselen.

LES OGSÅ:  Hasj-alarm blant ungdom

Grov overtredelse

De seks andre er tiltalt etter den nye straffelovens §231 og §232 som omhandler henholdsvis narkotikaovertredelse og grov narkotikaovertredelse.

Strafferammen for selve narkotikaforbrytelsene er fengsel fra tre år inntil 15 år, ifølge Lovdata.

Artikkeltags