– De skal i alle fall ha knust en rute på russebussen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

Minst to politipatruljer leter etter ungdommene, etter at meldingen om hærverket kom klokken 19.45 søndag kveld.

– Ungdommene stakk på sykkel nedover Skuiveien, forbi skolen, Esso-stasjonen og Kirkerudbakken, sier Gulbrandsen.

Nærmere klokken 21.30 hadde politiet fått kontroll på én av de tre 15-åringene, som hadde stukket av på en stjålet sykkel. Sykkelen er returnert til eier, mens politiet nå forsøker å få kontakt med de to siste ungdommene.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

De unge guttene kan forvente at foreldre blir koblet inn, og politiet ønsker å ta en god prat med de involverte.

– Det kan også være aktuelt å koble inn barnevernet og ta en god prat med foreldre. Kanskje er de ukjent med dette, kanskje er dette en engangshendelse. Det viktigste er at vi tar tak i det, sier Gulbrandsen.

Bestrider politiets versjon

I etterkant av Budstikkas omtale av hendelsen har de involverte ungdommene og enkelte av deres foreldre tatt kontakt, da de hevder politiets versjon av hendelsesforløpet er feil.

Ungdommene sier de ikke har knust bussruten. Grunnen til at de tok en sykkel ulovlig var for å komme seg unna tre menn i 50-årene som skal ha tatt den ene ungdommens genser, samt forsøkt å holde dem igjen til politiet kom til stedet hvor russebussen med knuste vinduet sto.

Politiets ungdomspatrulje er kjent med saken, men har ikke gjort ferdig sine undersøkelser med tanke på å finne ut av hva som har skjedd.