– Vi fikk mange meldinger, sier politiets operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Første melding om skadeverket på Andenæsgården og Victoriagården (fra Fitness Room til Kanel) på Løkketangen kom ved 21.30-tiden. Politipatruljen som rykket ut til stedet møtte en mann som kastet stein mot fasaden.

Vindusruter i to etasjer, over en strekning på rundt 130 meter, ble knust før politipatruljen fikk kontroll på mannen. Ifølge politiet er over 30 ruter ødelagt.

– Han var ikke spesielt samarbeidsvillig og fortsatte også å kaste stein etter at patruljen hadde ankommet, forteller Hekkelstrand.

Mannen ble tatt hånd om av psykisk helsepersonell etter at politiet hadde fått kontroll over ham.

Ligger igjen steiner inne i bygget

Vaktmester Tore Solheimsnes i Laro eiendomsservice, som drifter byggene hvor rutene er knust, forteller at det er mer eller mindre samtlige ruter som vender ut mot Sandvikselva i underetasje og første etasje som er knust.

– Dagen i dag kommer til å gå med til sikring, informasjon til leietagere og opprydning inne og ute. Det ligger stein og glass både på bakken og inne i lokalene, sier Solheimsnes.

Dyrt spesialglass

Lysaker Glass har hatt to mann på jobb natt til mandag.

– To mann har jobbet i seks timer med å skifte glass, sier Zarko Pavlovic, glassmester og innehaver av Lysaker Glass.

– 35 ruter er knust. Rutene på bakkeplan er dyre, siden det er snakk om solreflekterende sikkerhetsglass. Verdier for flere hundre tusen kroner er ødelagt, sier Pavlovic.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen