– Vi har snakket med flere gode kandidater, og vi håper at vi innen 1. desember kommer til å ha den nye treneren på plass. Kanskje vi klarer det tidligere også, sier daglig- og sportslig leder i Asker Fotball, Rolf-Magne Walstad.

Helt på tampen av oktober måned ble det klart at Vegard Skogheim ikke fikk fortsette som hovedtrener for Asker Fotball, selv om han hadde ett år igjen av kontrakten med Føyka-klubben. Treneren hadde trent klubben ned fra 2. divisjon, og hadde ikke lenger tillit fra spillergruppen. Da er mekanismene ganske enkel i toppfotballen: Treneren må gå.

– Det var ikke noe overraskende at det skjedde på denne måten. Vår sportssjef, Rolf-Magne Walstad, hadde samtaler med noen spillere. De spillerne mente at det hadde vært for dårlig i år, sa Vegard Skogheim til Budstikka da.

Nå forteller Walstad at klubben er godt i gang med å finne erstatteren som forhåpentlig kan føre Asker opp fra fjerde nivå i norsk fotball.

– Jeg føler fortsatt at vi er en attraktiv klubb å trene, til tross for at vi spiller i 3. divisjon. Det er jeg godt fornøyd med, sier Walstad.

Ikke fulltid

I de tre årene Vegard Skogheim var trener for Føyka-klubben, var han heltidsansatt som hovedtrener for de svarte og hvite. Slik blir det ikke med etterfølgeren. Klubben har rett og slett ikke råd til å ha en trener på fulltid.

– Vi kan ikke tilby en heltidsstilling slik at man kan leve av kun å være fotballtrener for herrelaget til Asker Fotball. Det har vi rett og slett ikke råd til. Det er de nakne fakta, sier Walstad.

I 2021 gikk klubben med et underskudd på 2,7 millioner kroner. Det førte blant annet til at Rolf-Magne Walstad gikk inn med private midler i klubben.

Det er med andre ord ingen hemmelighet at klubben har hatt store økonomiske utfordringer – også før nedrykket ble et faktum.

Walstad legger ikke skjul på at det at klubben ikke har råd til å ha en trener på fulltid, har skremt bort en del kandidater.

– Noen av de kandidatene vi har snakket med har opplyst at de ikke er aktuelle av den grunn, bekrefter Rolf-Magne Walstad.

– Men dette med stillingsprosent er egentlig ikke så viktig. Er du fotballtrener, så kverner det rundt deg nesten hele tiden, sier Walstad.

Kortene tett

Rolf-Magne Walstad holder kortene tett til brystet, og ønsker ikke å opplyse hvem de har pratet med. Men etter det Budstikka erfarer, skal navn som tidligere Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen, tidligere Stabæk-trener Eirik Kjønø og nåværende juniortrener i Asker, Rolf Magnus Bredahl, være navn som er nevnt i korridorene på Føyka.

– Det er mange fine fotballnavn du nevner der, svarer Walstad.