Skip to main content

Varner-brødrene satser 100 millioner på ny kjøpesenterkjede

Varner-brødrene f.v. Petter, Joakim og Marius Varner er blant eierne i et nytt selskap som skal eie kjøpesentre. Allerede er fire sentre kjøpt, så langt ingen i Asker og Bærum.

Varner-brødrene f.v. Petter, Joakim og Marius Varner er blant eierne i et nytt selskap som skal eie kjøpesentre. Allerede er fire sentre kjøpt, så langt ingen i Asker og Bærum. 

FOTO: KNUT BJERKE

Varner-brødrene fra Nesøya går inn med 100 millioner kroner i en ny større kjøpesenterkjede. Petter Stordalen og Lars Løseth er primus motorer.

Det skriver Finansavisen torsdag. 

Aurora Eiendom heter det nye selskapet. 

– Vi tror Norge har plass til mer enn Thon som stor kjøpesenterkjede, sier Petter Stordalen til avisen. 

Det første kjøpet er en pakke på fire sentre fra konkurrenten Steen & Strøm. Det er Vinterbro senter i Ås kommune øst for Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, senteret Nerstranda i Tromsø og senteret Nordbyen i Larvik. Kjøpesummen for disse er på tre milliarder kroner, og sentrene hadde en butikkomsetning i fjor på 3,2 milliarder, ifølge Finansavisen.

I tillegg er nye Aurora Eiendom i forhandlinger om å kjøpe ytterligere et senter med en prislapp på 1,8 milliarder kroner. 

Primus motorer

Petter A. Stordalen bosatt i Oslo og Lars O. Løseth fra Surnadal er primus motorer for den nye satsingen. Løseth-familien eier allerede i dag kjøpesenterkjeden Alti, som har 26 sentre under forvaltning. 

Det er planlagt å hente inn to milliarder kroner i egenkapital. Ved siden av Stordalen, Løseth og Varner, er Johan Johannson, største eier i Norgesgruppen, med som eier. Det samme er Eiendomspar og Eiendomsfondet NREP. 

Stordalen er kjent som hotellkonge, og mye har vært skrevet om dårlige økonomi etter koronaåret. Finansavisen stiller da også spørsmålet: Er ikke du blakk? 

– Det er godt å ha en gjeng med sponsorer som er usedvanlig kunnskapsrike og finansielt sterke, svarer Stordalen på det. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.