Skip to main content

Sangstjerne lokket kunder til loppemarked

William Høyem Ribe (13) skal delta i MGP jr. 28. mai i år. Lørdag opptrådte han under Hosle og Bekkestua skolekorps loppemarked.

William Høyem Ribe (13) skal delta i MGP jr. 28. mai i år. Lørdag opptrådte han under Hosle og Bekkestua skolekorps loppemarked.

Foto: TRINE JØDAL

Kampen om loppekundene har fått skolekorpsene til å tenke nytt. På Hosle stilte årets MGP jr.-finalist opp som trekkplaster, i Asker bød korpset på redesign av gamle skatter.

– Det blir en «happening» ut av det når man bruker en kjent person for lokalmiljøet, og han har et annet publikum som drar med seg flere, sier loppegeneral Inger Hermundstad (52) om opptredenen til William Høyem Ribe (13) fra Røyken.

Da hadde hundrevis av fremmøtte på Hosle og Bekkestua skolekorps loppemarked akkurat fått høre MGP jr.-artistens bidrag, «Tusen tanker», sammen med dansere fra Art musikal- og ballettskole.

William har tidligere bodd på Hosle, derfor var det også mange kjente blant publikum.

– Jeg har både venner og familie her. Det var kjempegøy og veldig stas, sier den unge stjernen, som i fjor spilte rollen som Pinky i Kaptein Sabeltann-forestillinger i Kristiansand.

Nå håper skolekorpset at helgens loppemarked resulterer i rekordomsetning.

– Lørdag var det fullt av mennesker her etter en halvtime, så det har vært bra med folk. Vi tror det blir veldig gode tall som kan sammenlignes med rekorden i 2019. Da hadde vi 510.000 kroner i omsetning, sier Hermundstad.

Kundene strømmet til loppemarked i helgen. Her fra Hosle skole.

Kundene strømmet til loppemarked i helgen. Her fra Hosle skole.

Foto: TRINE JØDAL

Ifølge loppegeneralen koster det i overkant av 100.000 kroner å arrangere loppemarkedet. Alt over 405.000 kroner i omsetning regnes som overskudd. Overskuddsloppene går til Kirkens Bymisjon, og klærne som blir igjen sendes til Fretex. Står korpset igjen med mer verdifulle lopper blir det sendt til Blomqvist for å bli solgt på auksjon.

Nye ting av gamle skatter

Det var også lang kø da dørene til Askerhallen åpnet lørdag morgen. Inne i hallen sto Plata Diesen (40) og Torhild Aase Jenssen (40) klare med en liten utstilling av klær og tilbehør de har laget selv med symaskin. Utstillingen var først og fremst ment som inspirasjon, men det de sydde på loppemarkedet var til salgs.

Diesen lager gjerne nye ting av gammelt håndarbeid på grunn av historien bak. Stoffene hun bruker kommer ofte fra sengetøy, gardiner eller hva enn hun måtte ha liggende. 

Plata Diesen var leid inn av korpset for å vise hvordan man kan gjenbruke gamle stoffer.

Plata Diesen var leid inn av korpset for å vise hvordan man kan gjenbruke gamle stoffer.

Foto: KARL BRAANAAS

– Der jo sånn folk alltid har gjort det, man har reparert ting som har blitt ødelagt. Det er fint å sette gamle broderier i en ny kontekst på en nyskapende måte.

Av duker og gamle pyntebånd som hun har funnet på loppemarkeder og bruktbutikker har hun blant annet laget seg en «splitter ny kjole».

– Jeg føler meg litt som en tryllekunstner når jeg lager noe nytt av det som egentlig var på vei til søpla, men som er nydelig håndverk av god kvalitet.

Astrid Brataas (63) var en av kundene som lot seg inspirere. For henne er ikke gjenbruk noe nytt, for hun har blant annet sydd en kjole av gamle duker. Lørdag fant hun en kurv med restgarn, broderinger og stoffer som hun skal sy om til figurer og dukker. 

– Å bruke stoffer om igjen er en måte å respektere håndarbeidet på, mener hun.

Mange fant turen til Asker hallen lørdag. På en halv time omsatte korpset for 30.000 kroner.

Mange fant turen til Asker hallen lørdag. På en halv time omsatte korpset for 30.000 kroner.

Foto: KARL BRAANAAS

Tenker nytt

Loppegeneral Petter Mathisen (46) var spent på hvordan loppemarkedet ville gå etter to års korona-pause. I år ville de skape mer bevissthet rundt redesign og det å kaste minst mulig.

– Der et fantastisk utstillingsvindu som vi tror tiltrekker et yngre publikum. Vi håper det inspirerer til å kjøpe redesign og reparere ting, sier han om utstillingen.

Loppemarkedet er en viktig inntektskilde til korpset.

– Vi anslår å omsette for i overkant av 600.000 kroner, sier Marthinsen - som hadde stor tro på at korpset ville nå målet. 

– De første tjue minuttene omsatte vi for 30 000 kroner, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.