Skip to main content

Naboer mener disse Kiwi-skiltene er «visuelt støy»

Det er lys fra disse skiltene til KIwi på Bondistranda det er klager over.

Det er lys fra disse skiltene til KIwi på Bondistranda det er klager over.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fylkesmannen avviste klage på allerede avvist Kiwi-klage. 

Folk i boligområdet ved Kiwi i Røykenveien 142 klaget til Asker kommune på to av forretningens skilt. De mener lyset fra skiltene er sterkt forurensende, og betrakter det som visuell støy. 

Kommunen avviste klagen fordi den var sendt inn for sent. Dette vedtaket har beboerne klaget på til kommunen, men Asker kommune har opprettholdt sitt vedtak, og sendt saken til Fylkesmannen for endelig behandling. 

Endelig vedtak

Under klagebehandlingen hos Fylkesmannen har Asker kommune vist til at skiltenes størrelse og lysstyrke er i tråd med kommunens bestemmelser for skilt og reklameinnretninger. Dessuten at klagernes boliger befinner seg 500 meter fra skiltene. 

Fylkesmannen er enig med Asker kommune i at klagen fra beboerne kom for sent, og at det i tillegg ikke er særlige grunner for at klagens skal bli prøvet. Det betyr at vedtaket er endelig og ikke kan klages mer på.

Trøblete apoteklys

Det er ikke første gang lysende grønne skilt skaper forargelse. 

I 2014 fikk ekteparet Kirsti Blix og Jan Petter Nilsson i Heggedal neon-stemning i stua da apoteket i etasjen under monterte grønt, lysende skilt. 

– Vi oppdaget at verandaen vår ikke lenger kunne brukes om kvelden. Verandaen hadde fått grønn neonbelysning, noe ingen hadde varslet oss om, fortalte Kirsti Blix den gang.

Ulempen kom som en overraskelse i begge etasjer, og problemet ble senere dempet og etter tre og et halvt år løst.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.