Skip to main content

Mistet 10 millioner kroner i omsetning etter toppåret 2020

Extra-butikken på Slependen senter klarte ikke å slå rekordomsetningen i 2020.

Extra-butikken på Slependen senter klarte ikke å slå rekordomsetningen i 2020.

Foto: NILS H. HARNES

Salget hos Extra-butikken på Slependen senter gikk klart tregere i fjor enn året før.

Tall fra Coop Norge viser en nedgang i omsetningen fra 135 millioner kroner i 2020 til 125 millioner kroner i fjor. De lå imidlertid fortsatt 20 millioner kroner over 2019.

– Vår butikk hadde stor økning i 2020, fordi folk valgte butikker med god plass under den første delen av pandemien. I fjor ble ting mer normalt. Dermed tror jeg en del kunder valgte å gå tilbake til sine «vanlige» butikker fordi de ikke var like bekymret for smitte i mindre butikker, sier butikksjef Lasse Lindberg til Budstikka.

Han peker også på at de ikke lenger har Posten i lokalene.

– I tillegg var det litt færre butikker på senteret, blant annet forsvant G-Max-butikken. Vi er veldig fornøyd med resultatet i fjor, understreker han.

Av de største

I en pressemelding fra Coop Norge står det at butikken er i «den eksklusive gruppen lavprisbutikker med over 100 millioner kroner i omsetning». 44 av 535 butikker i kjeden har en omsetning på over 100 millioner kroner. 

Med en omsetning på 125 millioner kroner i 2021 var Extra Slependen en av disse.

– Driftsresultatet er ikke klart ennå, så det kan vi dessverre ikke formidle, opplyser kommunikasjonsrådgiver Knut Lutnæs i Coop Norge til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.