Skip to main content

Jobbet hele natten for å fylle butikken med varer

Butikksjef Stian Sørensen og assisterende butikksjef Marita Karlsen i Kiwi-butikken på Bondi fylte på med fire paller toalettpapir natt til tirsdag. Hyllene har vært tomme etter at fredagens levering på fire paller toalettpapir forsvant kjapt til hamstrende kunder.
Butikksjef Stian Sørensen og assisterende butikksjef Marita Karlsen i Kiwi-butikken på Bondi fylte på med fire paller toalettpapir natt til tirsdag. Hyllene har vært tomme etter at fredagens levering på fire paller toalettpapir forsvant kjapt til hamstrende kunder.
Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Ti timer tok det butikksjef Stian Sørensen og hans tre assisterende butikksjefer å fylle hyllene til handlehungrige kunder.

– Vi skal plassere ut 45 paller med varer. En vanlig mandag kveld får vi levert 18–20 paller, sier butikksjef Stian Sørensen hos Kiwi på Bondi i Asker.

Han har jobbet i ulike roller i Kiwi-systemet siden 1997, men aldri opplevd maken til de siste dagene. Natt til lørdag tømte han 25 paller med varer for å ha i hyllene. Og natt til onsdag er det på'n igjen.

– Vi står midt oppi en uvirkelig situasjon, og vet at jobben vår er å skaffe mat og drikke til kundene våre. Derfor jobber vi også om natten for å fylle opp hele butikken med varer, sier Sørensen der han står mellom esker fylt med røykelaks, pastasaus og tacoskjell.

Butikken er så stor at de får varelevering hver dag – uavhengig av om Asker og Bærum er rammet av koronavirus eller ei.

Slik så deler av vareleveringen på 45 paller ut. En vanlig mandag kveld rulles 18–20 paller med varer fra lastebilen og inn på lageret før det plasseres ut i butikkhyllene.

Slik så deler av vareleveringen på 45 paller ut. En vanlig mandag kveld rulles 18–20 paller med varer fra lastebilen og inn på lageret før det plasseres ut i butikkhyllene.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Kø før åpningstid

Klokken 22 mandag kveld, én time før stengetid, var lastebilene fra Asko tømt – og Sørensen og hans gode hjelpere rullet pall på pall fra lageret og ut i butikklokalet. Både kjølevarer, frysevarer og tørrvarer ble gjort tilgjengelig igjen for kundene mens de sov.

Klokken 06.30 tirsdag morgen ga Sørensen og hans assisterende butikksjefer Marita Karlsen, Stian Fossum og Simen Hagevik seg. Da var det bare en halvtime til køen av handlekunder sto utenfor døra.

– De siste dagene har det stått 10–15 personer og ventet på at vi skal åpne klokka 07. Det er ikke håndverkere som skal handle frokost, men faste kunder som er her for å sikre seg. Det er likt hos andre kjøpmenn jeg har snakket med, forteller Sørensen.

Assisterende butikksjef Simen Hagevik sørget for at egg og sjømatprodukter sto klart til kundene.

Assisterende butikksjef Simen Hagevik sørget for at egg og sjømatprodukter sto klart til kundene.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

I likhet med både myndighetene og dagligvarebransjen oppfordrer butikksjefen folk til å handle som normalt.

– Så lenge man gjør en vanlig handel, skal vi supplere med varer. Hamstring gjør at vi får en annen situasjon, sier Sørensen.

– Nok til alle

I likhet med Stian Sørensen ber kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop kundene handle normalt i matbutikkene.

– Selv om butikkene fylles opp med varer, er det ingen grunn til å hamstre. Det er nok til alle, sier Kristiansen.

I Coops butikker i Asker og Bærum er det i stor grad mel, kjeks, hermetikk og tørrvarer som har solgt mest den siste uka. 

– Det er solgt både to og tre ganger mer enn ved normal handel, sier Kristiansen.

Tørrvarer som pasta og taco, med tilhørende sauser, har vært nærmest umulig å få tak i. Men vareleveringen natt til mandag gir håp om at fredagstacoen kan bli en realitet igjen for flere kunder.

Tørrvarer som pasta og taco, med tilhørende sauser, har vært nærmest umulig å få tak i. Men vareleveringen natt til mandag gir håp om at fredagstacoen kan bli en realitet igjen for flere kunder.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

I Kiwi-butikken til Stian Sørensen er det to varer som har forsvunnet først ut av hyllene.

– Kjøttdeig og toalettpapir. Jeg kan ikke forklare hvorfor, sier han.

– Men nå har vi fått fire paller med toalettpapir. Det gjorde vi på fredag også, men det er borte for lengst, supplerer han.

Sørensen sier mange kunder er opptatt av hvilke varer som er tilgjengelig når. 

– De spør om Joika-kaker, hermetikk og pasta.

Stian Fossum tok ansvar for å fylle på i avdelingen for vaskemidler.

Stian Fossum tok ansvar for å fylle på i avdelingen for vaskemidler.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Trygghet

Butikksjefen sier de aller mest kaotiske tilstandene har gitt seg, men at det fortsatt er flere kunder enn normalt som kommer til kassa med full handlekurv. 

– For hver dag som går, virker det som flere og flere forstår situasjonen for butikken, sier Sørensen.

– For meg handler dette ikke om økonomi og omsetning, men at alle skal få muligheten til å handle mat og drikke. Det skal være en trygghet i at du kan komme til butikken for å få tak i det du trenger, sier Stian Sørensen.

SAMLESIDE: Her kan du lese alle Budstikkas nyheter om koronaviruset

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.