Skip to main content

Holmen senter blant shoppingvinnerne i landet

Tanja Venheim Østensen leder Holmen senter. Nå kan hun glede seg over å være blant vekstvinnerne i shopping.

FOTO: TRINE JØDAL

Mens Holmen senter er blant topp fire, rykker Sandvika Storsenter to plasser ned på lista. 

– Flere på hjemmekontor og færre på shoppingreiser i utlandet er blant forklaringer på veksten, sier senterleder Tanja Venheim Østensen til Budstikka. 

– Det er selvfølgelig utrolig gøy at vi har vokst så mye. Det er jo godt at det er ting å glede seg over i den situasjonen vi alle er i, fortsetter senterlederen. 

Det er Finansavisen som onsdag forteller at landets 60 største kjøpesentre opplevde den høyeste veksten per tredje kvartal siden finanskrisen. 

Det er ferske tall fra Kvarud Analyse som, ved utgangen av september måned, viser at 2020 har vært gode måneder for Norges 60 største kjøpesentre. 

Vekstvinner i Asker

Målt nettopp i prosentvis vekst, er Holmen senter få plasser fra pallplass.

Senteret hadde en bruttoomsetning på 626 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, noe som er en vekst på 20,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

– Årsaken til at Holmen senter gjør det så bra er to store dagligvarebutikker, et stort Vinmonopol og en dyktig senterledelse, sier varehandelsekspert Odd Gisholt fra Nesøya.

– Senteret har også lojale og kjøpekraftige kunder, trekker Gisholt frem. 

Senterleder Venheim Østensen forteller også hun har fått tilbakemeldinger på at flere kunder foretrekker å handle på senteret på grunn av smittevern fordi det ikke er så stort. 

Vekstvinner i Norge er Rygge Storsenter med 31,1 prosent. På andre plass kommer Amfi Borg, med 25,6 prosent, på tredje er K1 Storhandel i Tromsø med 24,8 prosent. Holmen senter havner på fjerdeplass med 20,4 prosent. 

Rykket ned

Når det gjelder størst omsetning i volum, uavhengig av prosentvis vekst, har Sandvika Storsenter knivet med Strømmen Storsenter og Lagunen i Bergen om å være landets største kjøpesenter.

Storsenteret omsatte for 2,219 millioner kroner per utgangen av tredje kvartal i år. Etter første halvår 2019 mistet Storsenteret posisjonen som landets største senter, men tok tilbake førsteplassen i januar.

Nå viser statistikken at Storsenteret ligger på tredjeplass, målt i volum. Strømmen er størst med 2,377 millioner kroner, og Lagunen er på andre plass i volum med 2,370 millioner kroner. 

Når det gjelder prosentvis vekst er veksten på Storsenteret hittil i år på 1,9 prosent i forhold til samme periode i fjor. 

Andre lokale sentre

De to andre lokale sentrene på listen er Trekanten senter og Fornebu S. 

Fornebu S økte omsetningen med 8,5 prosent, mens Trekanten økte omsetningen med 0,4 prosent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.