Skip to main content

Fremskynder julestemningen i sentrum

Årets juletre i Asker kommer fra en privat hage i Semsveien. Tirsdag ble det behørig pyntet med lyslenker.

Foto: TRINE JØDAL

Denne uken er årets juletre på plass i Asker sentrum. Det er én uke tidligere enn vanlig.

Juletreet, som måler 16 meter fra topp til bunn, ble fraktet med kranbil fra en privat hage i Semsveien til sentrum mandag ettermiddag. Tirsdag ble treet pyntet ferdig med 3.500 lyspunkter, som vil lyse fra og med førstkommende helg.

– Vi ligger foran skjema i år, bekrefter juletreansvarlig i Asker kommune, Lars Ivar Løkken. 

Ifølge ham skal det ha vært etter ønske fra handelsstanden som vil utvide juleperioden akkurat i år. Det bekrefter også daglig leder av Asker Sentrum AS, Mari-Anne Smyth-Olsen.

– Vi ønsker at folk begynner julehandelen nå, for å spre den bedre utover. Da får vi en så trygg handel som mulig, sier Smyth-Olsen.

Tirsdag formiddag ble Asker sentrums juletre pyntet med lys.

Foto: TRINE JØDAL

Til helgen vil det være fem juleboder på plass på torget i Asker sentrum, og i den forbindelse blir også julelysene på treet tent. 

– Det blir ingen tradisjonell markering av julegrantenningen av smittevernhensyn, sier Smyth-Olsen.

Slik pleier det å se ut når juletreet i Asker sentrum blir tent. Slik blir det altså ikke i år.

Foto: KARL BRAANAAS

Henter tre til uken

I Bærum er det ikke lagt tilsvarende planer om en fremskyndet julehandel. Der blir juletreet til Sandvika sentrum først hentet i neste uke.

Juletreansvarlig i kommunen, Harald Bøysen, skal ha funnet et egnet tre for flere måneder siden, i Bjerkelundsveien på Bekkestua. 

– Når vi leter etter trær, er det viktig at de er lett tilgjengelig med kranbil, har god nok høyde, ser pent ut og har en eier som vil bli kvitt det, sier Bøysen.

Til vanlig pleier det også å være store arrangementer i tilknytning til julegrantenningen på Bærums Verk og Bekkestua. Slik blir det ikke i år, men det blir lysende juletrær begge steder likevel.

– Treet er bestilt og vil komme på plass den siste lørdagen i november, bekrefter leder for sentrumsforeningen på Bekkestua, Sten Randers Fredriksen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.