Skip to main content

Fikk koronatidens første Ildsjel-pris

Liv Aaboen Nilsson fikk overrakt blomster av Lene Conradi fredag.

FOTO: PRIVAT

Liv Aaboen Nilsson på Solli gård fikk fredag den første «Ildsjelen»-prisen i Asker. Prisen er spontant opprettet for å gi heder til spesielle folk under korona-tiden. 

– Jeg synes « Ildsjelen»-prisen er et utrolig hyggelig initiativ, sier ordfører Lene Conradi.

Fredag overrakte hun blomsterbuketten til Liv Aaboen Nilsson på Solli gård, den første «Ildsjelen» vinneren

– Spesielt nå i disse tider er det ekstra viktig å spre glede og vise omsorg. Liv på Solli er en ildsjel og en solstråle, sier Conradi. 

– Jeg ble helt satt ut, dette er helt fantastisk, sa en glad Aaboen Nilsson etter utdelingen. 

Fortjener å bli hedret

Ideen til prisen kom fra florist Pelle Rykhus, eier av Asker Blomster. 

– Det er tøffe tider nå, og jeg synes folk som gjør en ekstra innsats fortjener å få litt heder og bli sett, sier Rykhus. 

Han ba impulsivt om folk som kunne hjelpe ham å administrere, og flere frivillige meldte seg. Askerbøringer har kunnet nominere det de mener er verdige mottagere, og en raskt opprettet jury har tatt valget. 

I begrunnelsen for nominasjonen heter det at: «I denne koronakrisen må hun holde stengt for både ridepartier, folkeliv og kafeen. Men hun må likevel trå til med gårdsarbeidet uten inntekt. En unik dame med utrolig stå-på-vilje.»

– Veldig fine ord, og situasjonen har vært slik frem til nå. Denne helgen, lørdag og søndag, har jeg likevel åpent en liten kafé for at folk skal komme seg ut i frisk luft. Den er også åpen på helligdagene i påsken, forteller Aaboen Nilsson. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.