Skip to main content

Eierne bak Anton Sport sluker Milsluker'n

– Overtagelsen av Milsluker’n vil styrke Anton Sports posisjon som Oslos ledende fagsportkjede, sier Mobo-sjef Morten Borgersen fra Blommenholm.

Foto: KNUT BJERKE

Bjørn Rune Gjelsten og Morten Borgersen blir enda mer sentrale i den norske sportsbransjen gjennom oppkjøpet av Milsluker'n i Oslo.

Milsluker’n Sport har i en årrekke vært en av Norges ledende spesialistbutikker innen nordisk ski, sykkel og kajakk, med butikk på Ullevål i tillegg til nettbutikk.

Oppkjøpet vil skje i regi av Mobo Sportsholding, som er eierselskapet bak Anton Sport-kjeden. Mobo kontrolleres av Bjørn Rune Gjelstens Sport 1-Gruppen med 70 prosent og Mobo-sjef Morten Borgersen (49) fra Blommenholm med 20 prosent.

Anton Sport solgte mer sportsvarer og tjente mer penger fra butikkene i Asker og Bærum i fjor, skrev Budstikka tidligere i august.

«Partene er i eksklusive sluttforhandlinger, og det forventes at en kjøpsavtale vil bli signert rundt 30. september», heter det i en pressemelding som Sport 1-Gruppen sendte ut tirsdag.

Styrker posisjonen

Konsolideringen i den hardt konkurranseutsatte norske sportsbransjen går sin gang, og parhestene Gjelsten og Borgersen fortsetter å styrke posisjonen. Sport 1 ble hovedaksjonær i Anton Sport i 2015 – og i fjor overtok denne kjeden joggeskospesialisten Löplabbet.

– Overtagelsen av Milsluker’n vil styrke Anton Sports posisjon som Oslos ledende fagsportkjede, og samtidig sikre at Milsluker’n får en eier som kan bidra til å videreutvikle den unike posisjonen selskapet har i sitt kjernesegment i dag, sier Morten Borgersen i pressemeldingen.

Tapte 2 millioner

Milsluker'n Sport omsatte for 62,7 millioner kroner i fjor, og gikk med 1,95 millioner i underskudd før skatt.

Anton Sport og Mobo-eide Sportsnett har en årlig omsetning ut til forbruker på rundt 500 millioner, opplyses det i pressemeldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.