Skip to main content

Ble steinrik på parkering – nå deler Snarøya-milliardær ut til sønnene

Snorre Bentsen fra Snarøya bygget opp sin formue på parkering. Det nyter hans to sønner godt av. De har allerede fått overført store midler, og etter et ferskt salg av parkeringshus i Oslo vil de få enda mer.

Snorre Bentsen fra Snarøya bygget opp sin formue på parkering. Det nyter hans to sønner godt av. De har allerede fått overført store midler, og etter et ferskt salg av parkeringshus i Oslo vil de få enda mer.

FOTO: PRIVAT

Snorre Bentsen (75) har blitt milliardær som parkeringsgründer. Nå har han solgt parkeringshus for en drøy milliard – og deler ut til sønnene. 

– Det er ikke hver dag vi selger for denne summen. For øyeblikket holder vi på med et generasjonsskifte, og da er det i første omgang næringsformuen som skal deles på mine to sønner, sier Snarøya-mannen Bentsen til DN. 

Mandag morgen ble det offentliggjort at Bentsen-familiens Indigo Management selger Paléet parkeringshus, kort vei fra Oslo S. Det er aksjene i AS Parkeringshus, selskapet som eier tomten, som selges. Det er også kontor- og forretningslokaler på adressen. 

Kjøper er Bane Nor, som måtte ut med knappe 1,1 milliarder kroner, skriver DN. 

Parkeringsimperium

DN omtaler historikken bak salget. 

Den nå 75-årige milliardæren bygget på 1990-tallet opp det nordiske parkeringsplass-imperiet EuroPark. Selskapet ble i 1999 solgt til tyske Apcoa for 800 millioner kroner. I 2012 satset han videre i parkeringsmarkedet, og etablerte parkeringsselskapet OnePark. 

Det er gjennom Indigo Management at Bentsen, og de to sønnene Kenneth og Rune Bentsen, eier og driver parkeringsvirksomhet i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Baltikum og Polen. 

Arvingene har fra før fått store midler overført, noe som har sendt dem oppover formueslistene lokalt. Budstikka har tidligere omtalt at Rune Steffen Bentsen ligger helt på topp på formuestoppen på Fornebu etter fordeling av familieverdier. 

Ifølge Kapitals liste over Norges rikeste, står Snorre Bentsen oppført med en formue på 3,2 milliarder kroner – det gjør ham til den 116. rikeste personen i Norge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.