Som serieledere og så langt ubeseiret i serien, kom Haslum til Elverum som favoritter, selv om Elverum er regjerende seriemestere.

Men Haslum fremsto ikke som noe topplag, og laget lå under 4-0 da seks minutter var spilt.

- Vi ble overkjørt i 50 minutter. Da jeg tok timeout ti minutter før slutt, ba jeg guttene om å forsøke å begrense nederlaget, siden det kan bli avgjørende. Det klarte de, og det er vel det eneste jeg er fornøyd med i dag, sier Haslums trener, Tom-Eirik Skarpsno.

På det tisdspunktet ledet Elverum med ti, og det så riktig stygt ut for de rødkledde.

Stjernene sviktet

Skarpsno måtte konstatere at hans største stjernespiller, Erlend Mamelund, over hodet ikke hadde dagen. Bakspilleren scoret kun ett mål og var en skygge av seg selv.

- Erlend er sin største kritiker og han er fullt klar over at han ikke leverte i dag. Heller ikke Einar (Riegelhuth Koren) Trond (Tjemsland) eller Anders (Røe) hadde dagen, og da blir det vanskelig å vinne mot, kommenterer Skarpsno.

- I dag manglet jeg energi og var tung i beina. Jeg har ingen god unskyldning annet enn at sånn er det noen ganger, forklarer stjernespilleren, som faktisk pådro seg flere utvisninger enn antall scorede mål i denne kampen.

Skylder ikke på tenningsnivået

Hjemmelaget virket svært tent før kampen, og de ble godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum. At Erlend Mamelund har vært med i et videoinnslag i Østlendingen hvor han har en egen klyseskole, har nok kanskje vært med på å hive bensin på bålet for sindige hedmarkinger. Skarrpsno tror likevel ikke at Elverum var mer tent enn Haslum til denne kampen.

- Jeg synes det er flott at Erlend er med å skaper litt blest rundt håndballen. Vi trenger slike profiler og det er med på å bygge interesse, men jeg tviler på at det var inngangen på kampen som var årsaken til at vi tapte i dag, sier Skarpsno.

Men til tross for tapet. Haslum ligger fortsatt på toppen av tabellen, men forspranget er nå bare to poeng.

- Vi er i førersetet fortsatt og jeg har troen på at vi kan klare dette, avslutter Skarpsno.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her