– Jeg har en jobb (revisor i BDO) som tilsier at jeg ikke rekker å være med på alt. Det merket vi i fjorårssesongen. Jeg hadde håpet det skulle bli litt bedre denne sesongen, men det ble det ikke, og jeg kjenner at jeg ikke er motivert når jeg bare kan være med litt. Jeg har vært hovedtrener i så mange år nå, og da er det vanskelig å svelge at man bare kommer og går, forteller Håvard Mamelund.

I løpet av de fem sesongene han har sittet med hovedansvaret, har det blitt to cupfinaler og tre fjerdeplasser. At det ikke har blitt medalje irriterer den avtroppende treneren.

– Det er litt bittert, spesielt at vi ikke klarte det i fjor. Da hadde vi lag til å klare det. Samtidig, når man ser på budsjettene Stabæk har operert med, har vi egentlig ikke hatt lag til å hevde oss i toppen, påpeker 32-åringen.

Mange oppturer

På spørsmål om hva som har vært den største oppturen som hovedtrener i Stabæk, sliter Mamelund med å velge.

– Hva skal jeg egentlig svare på det. For meg har det faktisk vært en eneste stor opptur fra jeg begynte. Første sesongen var det stort å berge plassen med et lag bestående av nesten bare 18-åringer. Vi har spilt to cupfinaler på rad, og jeg innrømmer at etter vi hadde gått på tidenes tap i cupfinalen mot Larvik (13–37 i 2011), ble cupfinalen året etter en morsom opplevelse, da vi spilte jevnt mot Larvik og gjorde en veldig god kamp, selv om det ble tap (26–31). I tillegg har det vært moro å få spille Europacup, oppsummerer Mamelund.

Gleder seg til mer fritid

Men selv om han overlater hovedansvaret til Vigdis Holmeset, tror ikke Mamelund at han klarer å holde seg unna håndballbanen så veldig lenge.

– På et eller annet tidspunkt kommer jeg nok til å bidra et eller annet sted, men noen hovedtrenerjobb blir det ikke med det første.

– Kanskje du skal ta en assistentjobb i Haslum?

– Hehe, jeg er god kompis av Tom-Eirik (Skarpsno). Jeg kommer nok i hvert fall til å stikke innom noen treninger. Vi får se hva som skjer, sier Mamelund lurt.

– Det skal uansett bli godt med litt mer fritid. Kona og jeg fikk barn i desember, så det blir gøy å være hjemme også. Dessuten blir det fint å kunne ta noen spontanturer og ha fri i helgene også, avslutter Mamelund.

Les flere sportssaker fra Budstikka.no her