Stabæk-juniorene til NM-finalen

FINALESØSKEN: Stine Bredal Oftedal (til venstre) og Hanna Bredal Oftedal jubler etter at Stabæk-juniorene er klare for cupfinale i Oslo Spektrum. Onsdag ble det klart at de møter Bækkelaget. FOTO: METTE SJØLIE

FINALESØSKEN: Stine Bredal Oftedal (til venstre) og Hanna Bredal Oftedal jubler etter at Stabæk-juniorene er klare for cupfinale i Oslo Spektrum. Onsdag ble det klart at de møter Bækkelaget. FOTO: METTE SJØLIE

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hanna Bredal Oftedal (17) var ikke sen om å takke storesøster Stine (20) for cupfinalebilletten etter at Stabæks juniorjenter slo Fjellhammer 30-21 i semifinalen.

DEL

– Vi kan takke Stine for at det ble finale. ja. Hun var god i denne kampen, mener Hanna Bredal Oftedal.

18-åringen er lillesøster til VM-uttatte Stine Bredal Oftedal. Sistnevnte var den dominerende spilleren på parketten da Stabæk vant greit over Fjellhammer i semifinalen i Lørenskoghallen. 10 mål ble det på playmakeren.

– Det ble greit til slutt. Men det er for sløvt av oss slippe oss så mye ned som vi gjør i starten av andreomgangen, mener Stine.

[Facebook-knapp]

For selv om Stabæk-juniorene kunne slippe finalejubelen løs til slutt, var det en stund det var litt bekymringsfullt både på banen og på Stabæk-benken. Det var da Bærums-laget holdt på å miste en komfortabel åttemålsledelse ned til en ledelse på bare tre mål.

– Det var sløvt av oss. Vi manglet fullstendig tempo i den perioden. Planen var å vinne de ti første minuttene etter pause med fire-fem mål, men i stedet taper vi den perioden stort, sukker Stabæk-trener Håvard Mamelund.

Ny semifinale onsdag

Stine Bredal Oftedal var spesielt god i de periodene det buttet for resten av Stabæk-spillerne. Den svake perioden ble erstattet av en god periode og snaue ti minutter før slutt ledet igjen Mamelunds jenter med åtte mål. Da valgte treneren å sette stjernene, inkludert Stine Bredal Oftedal på benken.

– Det var helt greit. Det er en viktig semifinale onsdag som vi også har lyst til å vinne, smiler Stine lurt.

For selv om Stabæk nå allerede er klare for cupfesten i Oslo Spektrum lille nyttårsaften, legger hverken Stine eller trener Mamelund skjul på at det er cupfinale i kvinneklassen som hadde vært mest gøy.

– Ja, det hadde vært veldig stort for Stabæk som klubb å klare å komme til cupfinalen med seniorlaget, avslutter Håvard Mamelund.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags