Haslum startet forrykende hjemme mot Nøtterøy, og ledet 8-1 etter 13 minutter. Etter hvert kom gjestene fra Vestfold mer med i kampen, men de var aldri nærmere enn tre mål bak, og til pause hadde Haslum en femmålsledelse.

I 2. omgang økte Haslum forspranget, noe som betydde at Tom-Eirik Skarpsno kunne slippe til flere av ungguttene sine, og den som sto frem aller mest var Håvard Johannesen (19). Med storspill i forsvar og seks scoringer følte unggutten at dette var hans gjennombrudd i seniorsammenheng.

- Jeg har spilt én veldig bra bortekamp i år også, men jeg tror nok dette var min beste kamp, så man kan vel si at dette var gjennombruddet mitt i Haslum, smiler spilleren, som ble kåret til banens beste etter kampslutt.

Hvilte stjernene

At Haslum avsluttet med spillere som Erlend Mamelund, Einar Riegelhuth Koren, Anders Røe, Sebastian Barthold og Sander Sagosen på benken, og likevel økte forspranget i målprotokollen, syntes Johannesen var stas.

- Det var moro at alle vi slapp til på slutten. Vi ser at den tilliten tom-Eirik har gitt oss denne sesongen, bærer frukter. Det ble jo ikke merkbart dårligere med oss unggutta ute på banen, sier bakspilleren.

- Eliteseriens beste toer

Selv om ungguttene i Haslum imponerte mot Nøtterøy, tar ikke Tom-Eirik skarpsno helt av på deres vegne.

- Det er et lite stykke opp til de aller beste, men dette var en fin anledning til å slippe de til. Vi har mye flyt for tiden, og da blir det lettere å komme inn å prege kampene også, forklarer Skarpsno.

Haslum-treneren er spesielt fornøyd med det kveldens bestemann, Håvard Johannesen, har levert i år.

- Etter min mening er Håvard den beste toeren i forsvar, som er den vanskeligste posisjonen, i hele eliteserien. Han har spilt utrolig godt på den posisjonen i hele år. I dag scoret han seks mål, og da blir han mer synlig for publikum også, påpeker Skarpsno, som synes det er stas at de unge spillerne er med og bidrar.

- Det gror godt i Haslum. Dette er stort sett egenproduserte spillere også, og det er veldig morsomt.

Full pott

Haslum står med full pott etter 10 kamper, og reiser til Elverum på lørdag med fire poeng forsprang.

- Det er deilig å kunne dra dit uten noe press. Vi kan leve fint med et tap der, mens Elverum føler nok at dette er en kamp de må vinne. Vi gleder oss veldig til den kampen, sier skarpsno.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her