– Her er det masse følelser. Oppgjørene mellom Haslum og Elverum er eliteseriens El Classico, mener Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

For kveldens seriefinale kommer til å ha alt: Stjerner på banen, trenerstjerner på benken, en arena som blir fylt til siste plass, en kamp som kommer til å ha intensitet uten sidestykke og et seriemesterskap til dem som står igjen som vinnere.

Trenerduell

Tom-Eirik Skarpsno har ledet Haslum til seks titler. Den tidligere landslagskapteinen Christian Berge har ledet Elverum til tre.

– Det er ekstra moro siden vi kjenner hverandre så godt. Jeg er rolig på det med trenerduellen, men vi driver jo med dette for å vinne, sier Skarpsno.

LES OGSÅ:

I kveld blir det stinn brakke i Nadderudhallen

- Går og gleder oss til kampen

Han mener det handler om å ta frem det lille ekstra.

– Jeg tenker – og det gjør sikkert han også – at ingenting skal være uprøvd. Trenere liker å tro at vi er veldig viktige. Det er kanskje litt overdrevet, men håndball er en sport hvor det taktiske der og da kan ha en del å si. Formasjonene har mye å si og små justeringer kan bety veldig mye, sier Skarpsno, som innser at Berge har en stor spillerkarriere bak seg.

– Erfaringsgrunnlag er kjempeviktig. Han er utvilsomt en god trener og har tatt med seg det han hadde på parketten til benken. Det handler mye om å ha god kjennskap til laget ditt og hvordan spillerne reagerer i ulike situasjoner.

Prøver å hisse opp Mamelund

I møtet mellom lagene på Elverum før jul forsøkte hjemmelaget hardt å hisse opp Haslums største stjerne, Erlend Mamelund.

– Vi kommer til å snakke litt på spillermøtet om hvilke feller vi ikke må gå i. De kommer til gjøre alt de kan for å få Erlend muggen. Han må være forberedt på det. Han kommer til å få ekstra juling og Erlend må få oppbacking av de andre på laget når det skjer, sier Skarpsno.

I oppgjøret før jul var Mamelund en skygge av seg selv og scoret kun ett eneste mål.

– Skal vi vinne, må Erlend være god. Men det holder ikke med ham alene, sier treneren, som påpeker at Mamelund er så rutinert at han ikke trenger å jobbe ekstra med ham mot kveldens kamp.

– Sist hadde det vært mye utenom – blant annet med mye eksamener og skolearbeid skulle tas igjen. I tillegg hadde han en dårlig dag, forteller Skarpsno.

Mest spent på de unge

– Nå har vi gjort det samme som ellers, både i forhold til ham og til de andre. Det handler veldig mye om de 60 minuttene og det vi skal levere der og da. Jeg er veldig glad for at vi har med spillere som Erlend Mamelund og Einar Riegelhuth Koren. De har bra med erfaringer til en sånn kamp. I denne kampen blir alle aspektene litt ekstra. Det kommer til å krible ekstra før kampen.

Skarpsno er mest spent på de unge gutta.

– Det blir en helt annen opplevelse enn enkelte av dem har vært med på tidligere. Sander (Sagosen, landslagsspiller) har for eksempel aldri vært i nærheten av en sånn kamp på norsk jord. Det er et usikkerhetsmoment.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her