– Jeg er glad i begge landene, jeg, smiler Elsa Åsberg. Til tross for sin unge alder har hun allerede spilt for Haslums A-lag i 2. divisjon.

Og kantspilleren er et så stort talent at hun er på blokken til aldersbestemte landslag – både i Norge og Sverige.

Hun forklarer hvorfor:

– Jeg har bodd i Norge hele livet. Jeg er også født her. Men både mamma og pappa er fra Sverige. Derfor er jeg svensk statsborger, sier Elsa Åsberg – på krystallklar norsk.

– Men jeg prater svensk når jeg snakker med mamma og pappa hjemme, ler hun.

Hun har vært på landslagssamling med Sverige, og skal spille for det svenske U16-landslaget Spania i november. Hun har også vært på landslagssamlinger for Norge for jenter født i 2002, dog uten å spille kamper.

– Jeg føler meg både svensk og norsk. Men så lenge jeg spiller på det svenske juniorlandslaget, kan jeg ikke spille på Norge, sier hun.

LES OGSÅ: Haslum-kvinnene sto for skrell mot Skrim

Kan bytte statsborgerskap

Når hun blir 18 år gammel, kan hun eventuelt bytte statsborgerskap. Da er det også mulig å spille på det norske landslaget.

Uten at hun tenker så mye på det nå.

– Det er mye som kan skje frem til det. Skal man spille på A-landslag, er det et trangt nåløye man skal gjennom. Det er i så fall en avgjørelse jeg får ta når det kommer opp, sier hun.

– Hvem holder du med når Norge og Sverige spiller?

– Da holder jeg med dem som vinner.

 

Stortalentet er allerede en ettertraktet spiller. Flere storklubber har forespurt seg. Mor og far sier at de ønsker at 16-åringen fortsetter i Haslum enn så lenge.

– Vi er opptatt av at Elsa spiller i et trygt og godt treningsmiljø her hjemme, der det å ha trygghet og kameratskap er vel så viktig som å skape resultater i ung alder. Det får hun i Haslum. Det andre får komme siden, sier pappa Marcus Åsberg.

Han sier at de ikke er opptatt av hvilket landslag datteren spiller på når hun blir voksen.

– Så lenge hun får en karriere som er god og innholdsrik, får hun avgjøre det selv når den tid kommer, sier han.

– Jeg trener håndball hver dag, og har ambisjoner om å bli verdens beste kantspiller. Men enn så lenge vil jeg være i Haslum. Det er en veldig fin klubb å utvikle seg i, sier Elsa Åsberg.

LES OGSÅ: VBHK-suksess: – Fantastisk moro