Haslum - Bækkelaget: 32-26 (18-11)

– Det var deilig å få de to poengene før jul. Det var en lettelse, for vi trengte virkelig de poengene, sier Haslum-keeper Trond Tjemsland etter kampen.

Tjemsland sto en meget god kamp for hjemmelaget, og ble belønnet med bestemannsprisen for Haslum etter kampen. Han mener energien fra forsvaret smittet over på han.

– Jeg synes det går bra i dag. Det smitter veldig at forsvaret er så gira som de er. Når de er så gode som i dag, må jeg nesten levere jeg og. Det var bra jeg fikk til det i kveldens kamp, fortsetter en smilende Tjemsland.

Også Haslum-trener Sten Stockfleth var fornøyd i dag. Han trekker frem, i likhet med Tjemsland, energien til forsvaret som en viktig grunn til at onsdagens kamp gikk så bra.

– Vi har bra energi, og vi får løpt mye. Det er når vi løper mest vi er gode, sier Stockfleth.

Haslum vant sterkt borte mot Halden på onsdag for en uke siden, mens det for tre dager siden ble tap mot tabelljumbo Bodø. Haslum-treneren sier han ikke blir klok på hvorfor det svinger så mye.

– Jeg skulle gjerne hatt svaret på hvorfor det svinger så mye. Jeg tror det handler mye om det mentale, for det er ingen tvil om at vi har ferdighetsnivået inne. Det mentale er kanskje det vanskeligste å finne ut av, så vi har en jobb å gjøre der, sier treneren.

Jevn åpning

Det var en fartsfylt og jevn åpning på kampen i Nadderud Arena. Lagene byttet på å være i ledelsen, men etter at Anders Røe i det 15. minutt sendte hjemmelaget i føringen med sifrene 9-6, valgte Bækkelaget-trener Tom-Eirik Skarpsno å ta timeout.

Det var dog Haslum som fortsatte å være best, og med hele seks mål fra Thomas Kristensen, kombinert med mange gode redninger fra Trond Tjemsland, ledet Bærums-laget 18-10 da det gjensto tre minutter av omgangen. Hjemmefansen virket særlig fornøyde med de fikk servert av keeperen sin, og «Trond, Trond, Trond» ble sunget av supporterne.

De siste par minuttene uteble scoringene for de røde, og lagene gikk til pause på stillingen 18-11.

– Vi gjør en veldig god førsteomgang, der er vi virkelig påskrudd, kommenterer Stockfleth.

Kontrollert etter hvilen

I starten av andre omgang slet hjemmelaget med dårlig skyting, og fire minutter ut i omgangen hadde de røde fortsatt til gode å score. Da hadde ledelsen krympet til 4 mål, og stillingen var 18-14.

Etter dette skrudde Haslum opp tempoet igjen, og da Felix Abrahamsen Lunde halvveis i omgangen først blokket et skudd, for så å gå i angrep og score, ledet Haslum 25-19.

Selv om Bækkelaget ved enkelte anledninger «kun» var fire mål bak, hadde hjemmelaget god kontroll utover i omgangen. Haslum hevet seg litt mot slutten, og vant til slutt 32-26.

Hyllet med Hall of Fame

Før kampen ble tidligere hovedtrener i Haslum, nå hovedtrener i Bækkelaget, Tom-Eirik Skarpsno utnevnt til Haslum Hall of fame. Det er kun assistenttrener, og tidligere Haslum-spiller, Erlend Mamelund som har fått denne utmerkelsen før.

Skarpsno virket ikke særlig fornøyd med kampen, men var glad for utmerkelsen fra klubben han har vunnet tre seriegull med.

– Det er hyggelig å bli satt pris på for de årene man har vært her og jobbet. Jeg tror jo jeg har satt et bra fotavtrykk her, sier Skarpsno.

Kampfakta

Eliteserien, menn

Haslum: 32 (18)

Bækkelaget: 26 (11)

Haslum: Felix Abrahamsen Lunde 4, Anders Røe 3, Viktor Glatthard, Vegard Sørlie Tennfjord, Jostein Straume Epland 7, Oscar Aleksander Lysgård 1, Trond Tjemsland, Nikolai Tveter Strickland, Dominic Grimstad 4, Thomas Kristensen 6, Stian Andre Brevik 7, Runar Helland Åmot, Stian Grimsrud og Daniel Fallahinejad.

Toppscorer Bækkelaget: Nicolay Hauge 6

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell

Utvisninger: 2x2 minutter Haslum og 2x2 minutter Bækkelaget

Tilskuere: 770 i Nadderud Arena