Etter å ha satt ny personlig bestenotering med 231,5 meter i prøveomgangen, landet 21 år gamle Granerud på 212,5 og 224 meter i de tellende omgangene søndag.

Dette holdt altså til ellevte plass.

LES OGSÅ: Hilde hopper over i gründerlivet

– Han er ordentlig offensiv og møter skiene litt hardt. Da dropper høyreskien litt ned, og den venstre kommer etter. Han taper litt høyde på det, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen direkte på TV etter Graneruds hopp i den første omgangen.

– Men han har med seg såpass mye hastighet i hoppingen at han klarer å stikke litt ut av bakken, og drar ganske mange meter. Han er nære med den hoppingen her. Litt mer oppdrift, så hadde han virkelig fått igjen for den offensive hoppingen, fortsatte han.

Graneruds gikk da inn på tredjeplass - og etter den første omgangen var han nummer 13.

– Veldig bra

I andre omgang fløy Granerud som nevnt til 224 meter.

– Granerud har levert veldig mange gode hopp her. Dette er veldig bra. Teknisk synes jeg han løser det bedre og bedre. Det er mer og mer selvtillit i hoppingen hans. Han står på nedover her og stikker ut av bakken. Veldig bra, skrøt Remen Evensen av hoppet.

Ellevte plassen er den høyeste plasseringen Granerud har fått i et skiflyvningsrenn.

LES OGSÅ: Nummer åtte i NM etter tung tid med tv-OL

Trippel norsk

Det ble ellers en stor norsk jubeldag i Vikersund søndag. Robert Johansson vant rennet foran Andreas Stjernen og Daniel Andre Tande.