Under konkurransen i mammutbakken i østerrikske Bad Mitterndorf landet den 21 år gamle Asker-hopperen på 195 meter i første omgang, under tunge forhold. Faktisk fikk Asker-hopperen 10.5 ekstrapoeng som en følge av de dårlige vindforholdene.

– Jeg ser ikke store feil i hoppet. Han er litt i ubalanse, og det skyldes nok at det er en del tunge forhold i bakken nå, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen rett etter Graneruds svev.

ANDRE SPORTSSAKER FRA LØRDAG:

Fjerdeplass for stafett-jentene

Bucher-Johannessen inn til 16. plass

Sikret VM-bronse

5. plass for Harsem 

– Offensiv

Også i andre omgang var det svært tøffe forhold for hopperne. Egner Granerud landet da på 184,5 meter, etter å ha vært svært offensiv i svevet sitt.

– Jeg synes Granerud er litt for offensiv i svevposisjonen sin, og litt sen på hoppkanten. Da havner han litt bakpå, og jager veldig etter skiene, sa Remen Evensen etter hoppet.

– Han går litt for hardt til verks. Hadde det vært oppdrift ville jeg vært enig i måten å fly på, men i de tunge forholdene blir det litt for offensivt, fortsatte den tidligere verdensrekordholderen.

LES OGSÅ:

Halvor (21) nærmer seg OL-lag

Egner Granerud nummer 15 i Hoppuken

Norsk jubeldag

Det ble ellers en stor norsk jubeldag i Bad Mitterndorf lørdag. Sprova-hopperen Andreas Stjernen tok sin første verdenscupseier i karrieren, mens Kongsbergs Daniel André Tande ble nummer to og Søre Åls Robert Johansson nummer fire. Sveitseren Simon Ammann var tredjemann på pallen.