Robert Johansson ble suveren norgesmester i hopp stor bakke i Holmenkollen. Han var hele 23 poeng foran Johan André Forfang. Marius Lindvik ble nummer tre.  Halvor Egner Granerud fra Asker hoppet 124 og 117 meter og kom altså på 8. plass.

Nå er han og klubbkamerat Tom Hilde tatt ut til verdenscupen i Lahti, sammen med laget som var i OL. Egner Granerud fikk ikke OL-drømmen oppfyllt.

– Det var veldig kjedelig i starten av OL. Men de presterte jevnt over så bra som lag, og jeg må være realistisk og si at jeg ikke hadde gjort det så mye bedre, kommenterer Asker-hopperen ærlig.

Laget som reiste tok gull i lagkonkurransen. I normalbakken ble svakeste nordmann nummer 15. I den store bakken var 8. plass det svakeste.

LES OGSÅ: Halvor Egner Granerud ikke til OL

- Ikke super, ikke krise

Onsdag konkurrerte 21-åringen fra Asker med OL-hopperne under NM. Han innrømmer at forberedelsene kunne vært bedre.

– Formen er ikke helt super, men heller ikke helt krise. Jeg har surret rundt i kontinentalcupen. Det har vært slitsomt og jeg hadde håpet på mer hvile enn jeg har fått, sier Egner Granerud og utdyper at det har vært viktig for ham å skaffe seg plass til hoppturneringen Raw Air 9.–18. mars.

– Det har vært viktigere for meg å få plass til Raw Air enn å stille helt uthvilt til NM.

Onsdagens renn ble arrangert i tosifret antall kuldegrader.

– Jeg har ødelagt nesen min i hoppbakken før, røper Granerud.