Asker-hopperen åpnet 2018 meget bra med 16. plass i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det er 21-åringens beste plassering i et renn i den tysk-østerrikske Hoppuken.

Forrige sesong kom han til finaleomgangen i ett av de fire rennene i Hoppuken. Nå hopper han bedre og bedre. Han åpnet med 23. plass i Oberstdorf.

– Det er det nest beste jeg har gjort i verdenscupen, så jeg er veldig fornøyd. Ingen av hoppene var helt maks, men det var to solide hopp, sier Egner Granerud etter 16.-plassen i går.

– Er bedre

Han innrømmer at han har hevet nivået sitt veldig fra tidligere, de svake hoppene er blitt langt færre.

– Jeg er mye bedre i år og kommer inn i Hoppuken i en helt annen situasjon enn tidligere. Og jeg er fornøyd med at jeg har klart å holde formen ved like gjennom julen.

I går var han femte beste nordmann i Garmisch-Partenkirchen. Fire hoppere får plass på laget i lagkonkurransen i OL i februar, Egner Granerud innrømmer at han naturligvis har veldig lyst til å kapre en plass på laget.

LES OGSÅ: Tidenes beste av Granerud i Hoppuken

Familien med som støtte

– Det hadde vært veldig kult å få kommet med dit. I dag er jeg nummer 16, men samtidig femte beste nordmann. Det er mye som skal til for at jeg er kommer med, men jeg håper naturligvis på det, sier 21-åringen som har hatt pappa Svein og mamma Marit med som heiagjeng i Hoppuken så langt.

– Jeg tar en tominutters prat med dem etter hvert hopp. Det er veldig hyggelig at de er her og det var veldig hyggelig å ha familie her å feire nyttårsaften med.

Nå gjenstår Innsbruck og Bischofshofen i Hoppuken.

– Innsbruck passer meg bra. I Bischofshofen har jeg slitt litt tidligere. Men jeg har aldri vært en så god hopper som jeg er nå.