Åpnet Askers første realfagsrom

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Torsdag åpnet dørene til Askers første realfagsrom på Hagaløkka skole. Elevene gleder seg til å eksperimentere fremover.

  DEL

  Med brask og bram ble snoren inn til det nye realfagsrommet på Hagaløkka klippet torsdag. Dette er Askers første realfagsrom på en barneskole, og skal øke elevenes og lærernes kunnskap og kompetanse rundt realfag med praktisk læring.

  – Realfagene må styrkes, og jeg håper dette rommet kan ha en positiv effekt fremover, sier rektor Birgitte Vedeler.

  – Vi har brukt et halvt år på å bygge og innrede dette rommet. Vi har savnet et rom der naturfag og matematikk kan samles. Dette vil øke kompetansen og kunnskapen hos lærere og elever, tilføyer Vedeler.

  Asker kommune er én av 34 kommuner som er med i en statlig satsing på realfag. I Asker ble Hagaløkka skole plukket ut som pilotskole. Og det var ingen tilfeldighet.

  – Det var et bevisst valg ettersom vi har et ekstra fokus på å gi Borgen-området et løft, sier ordfører Lene Conradi.

  LES OGSÅ: De fikk se nytten av realfag 

  Viste naturfagsforsøk

  Da snoren var klippet, tok elevene plass bak pultene. Utstyrt med vernebriller og hvit frakk skulle de vise frem et innøvet naturfagsforsøk der kalsiumklorid, natron, fenoler og løsning var ingrediensene som skulle blandes oppi en pose.

  TRIKSER OG MIKSER: Bleon Pllana (til venstre) og Diona Potera tester ut et eksperiment i nytt realfagsrom. FOTO: PETTER SØRNÆS

  TRIKSER OG MIKSER: Bleon Pllana (til venstre) og Diona Potera tester ut et eksperiment i nytt realfagsrom. FOTO: PETTER SØRNÆS

  – Det gjorde at fargen når alt var blandet, gikk fra å være rød til gul, pluss at innholdet ble varmt, forklarer Johanne Lenvik.

  LES OGSÅ: – Skoleuniform hver dag hadde blitt litt kjedelig 

  Elevrådslederen synes det er både morsomt og lærerikt at skolen nå har fått på plass et realfagsrom. Det synes også medelevene.

  LÆRERIKT: Elevrådsleder Johanne Lenvik (til venstre) og nestleder Anine Bokten Hokstad tror det blir lærerikt med et realfagsrom på skolen.

  LÆRERIKT: Elevrådsleder Johanne Lenvik (til venstre) og nestleder Anine Bokten Hokstad tror det blir lærerikt med et realfagsrom på skolen. Foto:

  – Det er fint, også lærer vi mer ved å bruke det, sier Diona Potera (12).

  LES OGSÅ: 100 av 300 elever vil ha naturfag på fritiden 

  Viktig med realfag

  Satsingen på realfag er et viktig ledd i å øke interessen rundt disse fagene. Med en nasjonal satsing, og at Hagaløkka får være pilotskolen i Asker- og Bærumsregionen, er håpet at flere elever skal fatte interesse for fremtidsrettede fag.

  – Vi håper på en økt kompetanse og en økt motivasjon rundt realfag med dette nye rommet. Vi vet at samfunnet trenger denne kompetansen fremover, og ønsker at flere skal få interesse for og velge realfag, sier Birgitte Vedeler.

  LES OGSÅ: Asker- og bærumsungdom er realfagsvinnere 

  Lene Conradi var også klar på behovet for realfagkompetanse i årene fremover.

  – Vi må ha barn og unge som har interesse for realfag. Vi trenger ny kompetanse og teknologi fremover.

  Artikkeltags