– Ungene er ute av redet og vi har ikke barnebarn ennå, så nå nyter vi friheten og trenger vi ikke tenke på barnetog, sier Camilla blidt.

Solen skinner, banen er allerede blitt grønn.

I dag er ekteparet sammen med vennene Sidsel Widerøe (54) og Hallvard Hasselknippe (56). De rekker en god runde på ni hull, før de møter barn og barnebarn på Vardåsen barneskole.

I kveld samles parene til grilling og bobler med flere gode venner på Høvik, som de gjør hvert eneste år.

– Det er en veldig koselig tradisjon, som vi gleder oss til, sier de.

LES OGSÅ:
På denne skolen spiser elevene 17.-mai frokost sammen
 

Konkurrerer med far

Hallvard Vikan (44) og sønnen Jon-Amund (23) er også glade i å spille golf.

– Se på dette været. Det måtte blir golf nå og så blir det heller andre ting etterpå.

– Hvem er best av dere to?

– Jeg er nok litt bedre, jeg spiller hver gang jeg har sjansen, sier far Hallvard som har et handikap på 16,2, mens sønnen har 20,5.

– Det er litt, flaut, ja, men jeg blir bedre enn han, sier Jon-Amund og gjør seg klar til å slå ut.

God mosjon

Golfbanen på Haga i Bærum har 36 hull og åpner snart en ny og bedre del. Halvor Skou (64) har spilt golf i 15 år og arrangerer 17. mai-turnering for tiende år på rad. Etterpå blir det bankett med god mat og vin hjemme hos han og kona Ingrid Skou.

– Golf gir både adspredelse og mosjon, det er tross alt en tur på fem timer. I tillegg er det konkurranseaspektet. Det er spennende, samtidig som du får gode naturopplevelser, sier Skou og skryter av golfbanen på Haga.

Selv spiller han et par ganger i uken og tar gjerne også golfturer til utlandet, både med kona og kamerater, til Mauritus, Sør-Afrika, Gran Canaria og Portugal blant annet.

–  På grunn av handikapsystemet, kan man også konkurrere med alle  uansett nivå. Det er det som er så fint med golf. Det tar litt tid, det er det eneste, sier han. 

LES OGSÅ: Asker skolekorps på plass 

– Tar seg fri

På Solvik Båtforening har Nils Borge (55) fra Bekkestua krøpet om bord i seilbåten Iris. Han skal ikke seile i dag, bare fikse litt småtteri og nyte det fine været.

– Nå har jeg vandret gjennom livet med tre barn. For aller første gang har jeg tenkt å ta meg fri fra 17. mai, sier Borge.

Etterpå blir det riktig nok familieselskap med grilling og besøk av både barn og svigerbarn.

– Så jeg slipper nok bare unna nå på formiddagen, flirer han.