Skip to main content

Tror laget blir bedre uten stjernespilleren

Sander Andreassen Øverjordet har forsvunnet til dansk håndball.

Sander Andreassen Øverjordet har forsvunnet til dansk håndball. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum HK har mistet sin store landslagsstjerne. Treneren spår likevel bedre tabellplassering enn forrige sesong.

Onsdag begynte Haslum full kontakttrening for første gang siden koronaviruset gjorde den oppgaven umulig for håndballspillerne. De rødkledde fra Bærum sesongåpner i eliteserien hjemme mot Drammen 26. august.

I den kommende sesongen må Haslum-trener Sten Stockfleth klare seg uten sist sesongs toppscorer. Sander Andreassen Øverjordet har forsvunnet til profftilværelse i dansk håndball. 

24-åringen banket inn 78 mål på 17 kamper forrige sesong. Det var klart mest for et Haslum-lag som til slutt endte på en femteplass i seriespillet, som ble erklært ferdigspilt med én kamp igjen å spille på grunn av koronaviruset. Sluttspillet ble heller ikke gjennomført.

Haslum-trener Sten Stockfleth.

Haslum-trener Sten Stockfleth. 

Foto: KARL BRAANAAS

– At vi mister spillere som Sander er noe som vil skje hele tiden. Vi har uansett ikke økonomiske muligheter til å beholde slike spillere, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Vi skal også gi slike spillere muligheten til å forsøke seg i utlandet hvis de får tilbudet, sier han.

Nye frem

– Det betyr også at nye, unge spillere får muligheten til å utvikle seg. Det er litt av vår filosofi, sier Haslum-sjefen.

Borte er også Thomas Kristensen og Jostein Epland. Svensken Binai Aziz er trolig også tapt for klubben.

– Jeg vil ikke si at vi står ribbet tilbake. Vi har fått inn Benjamin Hallgren (Follo) og Nicolas Suter (Wacker Thun, Sveits). Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. I fjor ble vi nummer fem. Jeg har troen på at vi skal bli enda bedre i år, sier Stockfleth.

Laget skal spille fem treningskamper før serieåpningen. Fjellhammer (hjemme 5/8), Fold (hjemme 11/8), Follo (borte, 14/8), Halden (hjemme 16/8) og Sandefjord (hjemme, 19/8).

   

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.