Skip to main content

Super-veteranen Trond stengte målet da Haslum nedkjempet Drammen

Trond Tjemsland sto en strålende kamp i Haslums mål. 

Foto: Knut Bjerke

Haslum er fortsatt ubeseiret på hjemmebane etter kampen mot topplaget Drammen. Det har de mye å takke Trond Tjemsland for. 

HASLUM – DRAMMEN 27–24 (12–12)

Haslum hadde ingen god start på kampen. Det var gjestene som tok ledelsen 1–0 og Haslum rotet bort flere angrep. Heldigvis for hjemmelaget gjorde Drammen det samme i tillegg til at Trond Tjemsland i Haslum-målet var på fra start. Nicolas Suter kunne kontre inn 1–1 etter fire minutter. 

Haslums forsvarssjef Viktor Glatthard er spilleren i eliteserien som er oftest utvist så langt denne sesongen og onsdag brukte han fire og et halvt minutt på å få den første tominutteren. 

Drammens kjempe Joakim Hykkerud blødde kraftig fra nesen etter en kollisjon med en lagkamerat.  

Ny utvisning

Sveitseren lovet før kampen at det ikke ville bli noe overtenning mot Drammen, men etter ni og at halvt minutt fikk han sin andre utvisning. 

Drammen fikk også en spiller utvist og Stian Brevik sørget for at stillingen var 5–5 etter ti minutters spill. 

Nicolas Suter sørget for at Haslum ledet 6-5, men fikk samtidig en strekk på baksiden av låret. 

Dårlig periode

Da begynte en dårlig periode for hjemmelaget og Alexander Westby satte inn 6–9 på straffekast etter 17 minutter. Da tok Haslum timeout. Dårlig periode

Den hjalp ikke, men etter at Drammen-trener Kristian Kjelling tok en timeout begynte hjemmelaget å knappe innpå, mye takket være Trond Tjemsland som hadde tre strålende redninger. Benjamin Hallgren sørget for at det sto 9–10 og samme mann utlignet til 11–11 med to minutter igjen av omgangen. 

Hallgren scoret halvparten av Haslums mål i 1. omgang og utligningen hans til 12–12 var også pauseresultatet. 

Målvaktene stengte

Etter pause fortsatte Haslums gode periode. Laget rykket til seg en tomålsledelse som holdt til det var spilt syv og et halvt minutt av omgangen. 

Trond Tjemsland fortsatte å stå knallbra i Haslums mål og reddet mye. Samtidig hakket det i angrep for begge lag i første halvdel av 2. omgang og stillingen da det gjensto et kvarter var 17–18. 

Med ni minutter igjen å spille fikk Drammen en spiller utvist. Hallgren scoret sitt åttende mål og Haslum snudde til 22–20. Men Joakim Hykkerud hadde fått orden på nesen til 2. omgang og med ham på banen fikk Drammen mer orden på spillet og utlignet til 22–22. 

Sluttminuttene ble neglebitende og med fire minutter igjen satte Hallgren opp en herlig finte, spilte fri Vegard Sørlie Tennfjord som satte inn 24–23. Og da lagkaptein Anders Røe scoret 26–23 med ett og et halvt minutt igjen var kampen. 

Vegard Sørlie Tennfjord scoret Haslums siste og sluttresultatet ble 27–24.

Haslum 27 (12)

Drammen 24 (12)

Håndball, eliteserien menn

Haslum: Trond Tjemsland, Thomas Langerud Kristoffersen – Anders Røe 2, Viktor Glatthard 1, Nicolas Jahn Suter 2, Vegard Sørlie Tennfjord 5, Mads Falck Rekstad, Leopold Mortvedt Nicolaus, Nikolai Tveter Strickland 1, Dominic Grimstad, Benjamin Hallgren 8, Stian Brevik 6, Mads Presterud Ødegård, Aleksander Høiness, Stian Grimsrud, Kristian Michaelsen Gjestrud 2

Toppscorer Drammen: Sindre André Aho 6

Dommere: Ronny André Hell, Morten Ropstad Isachsen

Utvisninger: Haslum 3x2 min., Drammen 4x2 min.

Tilskuere: 200 i Nadderud Arena

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.