Skip to main content

Store inntektstap for Haslum: – Jobber fortsatt med å få oversikt

Haslum Håndball spilte for tomme tribuner både søndag og onsdag, i tillegg ble sesongen avsluttet uten sluttspillkamper. Det har ført til store økonomiske tap for klubben. 

Foto: KARL BRAANAAS

Tomme tribuner og ingen sluttspillkamper har ført til store økonomiske tap for Haslum Håndball. 

– Vi tapte mye penger både på kampene vi hadde på søndag og onsdag, hvor ingen var på tribunene. Samt at det ikke ble noe sluttspillkamper, forteller markedssjef i Haslum Håndball, Eirik Oskarsen til Budstikka. 

Det skal være snakk om et tap på minst 200.000 kroner. 

– Men jeg tør ikke si helt konkret hvor mye det. Det kan være mer også, vi jobber nå med å skaffe oss full oversikt over tapene våre, sier han. 

I går ble det klart at all idrett skulle stanses umiddelbart som følge av koronaviruset. Det gjelder alt av treninger, møter og arrangementer i både topp- og breddeidretten. 

Dermed spiller ikke Haslum Håndball den siste serierunden i serien og heller ikke sluttspillet blir fullført som normalt. 

Leter etter løsninger

Haslum budsjetterte i desember og januar med at klubben skulle komme til sluttspillet. 

– Vi var såpass sikre på at vi kom til å nå sluttspillet. Dette var umulig å forutse at kom til å skje, forklarer Oskarsen. 

– Blir det aktuelt å permittere spillere og trenere for å dekke for tapene? 

– Det er vanskelig å gi en kommentar på nå. Vi må sette hodene i bløt og diskutere dette på kontoret. Men vi må se på mulige løsninger på dette, konstaterer han. 

I tillegg til de foreløpige tapene frykter Oskarsen videre ringvirkninger for sponsorinntektene til klubben. 

– Dersom det går et par måneder hvor våre sponsorer går dårlig økonomiske, så vil det påvirke avtalene og pengene vi kan få inn på en negativ måte, sier markedssjefen. 

Kapteinen om stemninga 

Haslums kaptein, Anders Røe, forteller om en veldig spesiell stemning i garderoben etter onsdagens kamp. 

– Det var veldig kjedelig. Vi tok en prat om det i garderoben og skjønte hvor dette bar hen. Det er spesielt og ekstra leit ettersom vi hadde store mål om å gjøre det bra i sluttspillet, men vi skjønner selvfølgelig at dette var det eneste rette å gjøre, forteller Røe. 

Både Haslums stjernespiller, Sander Øverjordet, og Thomas Kristensen har nå spilt sine siste kamper for Haslum. Øverjordet fortsetter i Danmark etter sesongen, mens Kristensen legger håndballskoene på hyllen. 

– Begge har spilt her lenge og det er kjipt at de må avslutte på den måten. De hadde fortjent noe mye større i sluttspillet, sier kapteinen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.