Skip to main content

Spiller første hjemmekamp på 740 dager i Bærum

Henny Reistad fra Bærum Verk og det norske landslaget kommer til Nadderud Arena i oktober. Det blir den første hjemmekampen til Norge på nesten to år. Bildet er fra OL i Tokyo.

Henny Reistad fra Bærum Verk og det norske landslaget kommer til Nadderud Arena i oktober. Det blir den første hjemmekampen til Norge på nesten to år. Bildet er fra OL i Tokyo. 

Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Det norske kvinnelandslaget i håndball har ikke spilt en landskamp på norsk jord siden 29. september 2019. Nå gjør de comeback i Bærum. 

– Vi gleder oss veldig til å spille foran våre norske supportere og håndballelskere igjen, sier landslagssjef  Thorir Hergeirsson i en pressemelding.

Det er en stund siden han sist ledet de norske håndballfavorittene på norsk jord. Landslaget har ikke spilt en kamp i Norge siden 29. september 2019. Da spilte de mot Japan. Hovedårsaken er naturligvis koronasituasjonen som har herjet verden, og strenge norske smittevernregler.

Men nå skal de altså igjen presentere seg for det norske publikum. 

7. oktober spiller de mot Slovenia i Nadderud Arena i Bærum. Kampen er en del av EHF Eurocup. Montenegro og Nord-Makedonia er også med i turneringen. Norge spiller bortekamp mot Slovenia 9. eller 10. oktober. De to neste kampene spilles 2.-6. mars 2022, og de to siste er berammet til 20.-24. april.

– Kampen er av stor betydning for oss. Dette er «treningskamper» der vi får god anledning til å gi «nye» spillere mulighet og sjelden anledning til å trene på eventuelle nye momenter i vårt spill, sier Hergeirsson.

– Annerkjennelse

Markedssjef Eirik Oskarsen i Haslum HK sier det er en annerkjennelse for den jobben de har gjort ved tidligere landskamper, at Slovenia-kampen arrangeres i klubbens hjemmearena.

– Det viser at Norges Håndballforbund (NHF) er fornøyd med den jobben vi har gjort ved tidligere anledninger. Vi har er en god organisasjon som er flinke til å gjennomføre den type arrangementer, mener han.

Senest i januar arrangerte de landskamp med det norske herrelandslaget.

– Jeg vet ikke hvor mange tilskuere vi får plass til denne gangen, det er opp til myndighetene. Men kanskje et sted mellom 800 og 1.000 tilskuere? Vi kan tjene et sted mellom 50.000 og 100.000 kroner på en slik kamp, sier Oskarsen.

– Det viktigste er uansett annerkjennelsen. Av klubben og vårt frivillige apparat, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.