Skip to main content

Smitteutbrudd sist gang, nå kommer Norge tilbake

I oktober i fjor spilte det norske kvinnelandslaget i håndball en kamp i Nadderud Arena. Det endte med smitteeksplosjon. Nå kommer de tilbake.

I oktober i fjor spilte det norske kvinnelandslaget i håndball en kamp i Nadderud Arena. Det endte med smitteeksplosjon. Nå kommer de tilbake. 

Foto: TRINE JØDAL

Kvinnelandslaget i håndball skal igjen spille landskamp i Nadderud Arena. Sist de spilte her endte det med et stort smitteutbrudd av korona.

– Vi gleder oss veldig til igjen å arrangere landskamp i Nadderud Arene. Vi synes det er en fjær i hatten for oss at Norges Håndballforbund spør oss, sier Haslum-leder Eirik Oskarsen.

Søndag 24. april kommer de regjerende verdensmesterne Norge til Nadderud Arena i Bærum for å spille landskamp. Det er en kamp i EHF Euro Cup, der Norge, som også er regjerende europamester, møter de tre lagene som skal arrangere EM i desember 2022.

I oktober ble den første kampen i firenasjonersturneringen arrangert i Nadderud Arena. Det var midt i den verste koronaperioden, og i etterkant ble det registrert minst 35 smittetilfeller etter landskampen mellom Norge og Slovenia. Det ble smitte både blant spillere og tilskuere. Det var 1.550 tilskuere i Nadderud Arena på den aktuelle landskampen.

Kjip opplevelse

– Det var selvfølgelig en kjip opplevelse det som skjedde i etterkant av den kampen, og noe vi selvfølgelig gjerne skulle vært foruten, sier Oskarsen.

Han understreker at de som arrangør fulgte alle forskrifter og koronaprotokoller i forbindelse med arrangementet. Det bekreftet også generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud den gangen.

– Det er ingen som har gjort noen feil og alle regler er fulgt fra arrangørene side, slik vi ser det, sa Erik Langerud den gangen.

Ikke skremt

Eirik Oskarsen sier at hendelsen fra oktober ikke har skremt Haslum HK fra å arrangere landskamper, og at de er glade for at de igjen får arrangere kamp. Han sier at de vil gjøre alt de kan for å forhindre nye smitteutbrudd.

– Vi kommer naturligvis til å følge alle protokoller som vi blir pålagt. Vi satt igjen med en liten bismak etter forrige landskamp. Vi håper vi slipper det denne gangen.

Han mener det er positivt for håndballen at det igjen skal arrangeres landskamp i Bærum. 

– Det er et fint utstillingsvindu for oss, samtidig som det forhåpentlig kan trekke flere unger til idretten vi er så glade i, sier Oskarsen i Haslum.

– Det er utelukkende positivt at vi gang på gang får tilbudet om å arrangere landskamper, sier han.

Før kampen i Nadderud Arena skal Norge møte Montenegro borte onsdag 2. mars og i Larvik 5. mars. Så spiller de bortekampen mot Nord-Makedonia torsdag 21. april før begge lagene kommer til Norge og Nadderud Arena 24. april.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.