Skip to main content

Se Haslum-Drammen her

Tirsdag spiller Haslum siste eliteseriekamp i håndball før jul. Kampen mot Drammen kan du se her fra klokken 18.30. 

Aleksander Høiness og Haslum møter Drammen.

Aleksander Høiness og Haslum møter Drammen. 

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum–Drammen 26–33 (12–19 og 14–14)

Drammen kommer til Bærum som den nærmeste utfordreren til Elverum som er suverene serieledere. Drammen ligger som nummer to på tabellen og Haslum ligger nest sist etter litt over halvspilt serie. Kampen mot topplaget Drammen er den siste før det blir en pause på seks uker for Haslum.

Kampen åpnet med en bom fra Aleksander Høiness før han i neste angrep ga hjemmelaget 1–0. Nikolai Tveter Strickland scoret også sitt første for kvelden før gjestene fikk sin første scoring. 

På stillingen 4–3 til Haslum måtte Aleksander Høiness sette seg i to minutter. Men Drammen fikk ikke ballen i mål før også Tveter Strickland måtte sette seg og de fikk spille syv mot fem. Da Haslum ble fulltallige igjen ledet Drammen med et mål. 

Drammen skaffet seg en luke

Etter halvspilt første omgang ledet bortelaget med tre mål. Hjemmelaget klarte å redusere to ganger, men ledelsen var tilbake på tre mål igjen raskere enn den hadde blitt redusert. Haslum tok time out i det 19. minutt på stillingen 9–12.

Og luken økte. Vegard Sørlie Tennfjord fikk en kjempemulighet med fem minutter igjen, men Drammens keeper vartet opp med en flott redning. Gjestene kontret og skaffet syv-meter og to minutters utvisning på Haslum. I overtallsspillet ble gjestenes ledelse økt til syv. 

I omgangens siste sekund scoret Anders Røe for hjemmelaget. Lagene gikk i garderobene på stillingen 12–19.

Fortsatte etter pause

Haslum scoret omgangens første mål, men luken på syv mål ble vanskelig å hente inn. I første omgang tok Haslum ut målvakt Thomas Langerud Kristoffersen i flere angrep for å spille i overtall. Det fortsatte de med i den andre omgangen. 

Målvakten gjorde noen gode redninger i starten av omgangen, men Drammens målvakt André Bergsholm Kristensen kunne også kaste ballen i det åpne nettet da Langerud Kristoffersen var på vei inn på banen igjen. 

Etter ti minutter av omgangen var ledelsen redusert til fire. Et lite håp var tent og Drammen tok time out. 

Ny keeperscoring

Med målvakten ute for å spille i overtall klarte ikke Nicolay Hauge å overliste Drammens keeper. Da skjøt målvakten til Drammen igjen og scoret sitt andre for dagen. 

Etter halvspilt omgang var igjen ledelsen til gjestene oppe i syv mål. Håpet Haslum hadde tent i starten av andre omgang var i ferd med å slukke. 

Drammenserne gjorde det vanskelig for Haslum å komme tilbake i kampen. Hjemmelaget lå under med åtte mål da det gjensto ti minutter av kampen. 

Haslum ga det et forsøk. Men laget som hadde tapt de fire siste kampene slet med selvtilliten og var på vei mot sitt femte strake nederlag. 

Serietoeren fra Drammen vant til slutt 33–26.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.