Skip to main content

Reistad trukket frem som Norges lyspunkt

Henny Reistad ble trukket frem som Norges lyspunkt i første omgang mot Montenegro. Bildet er fra kampen mot Sør-Korea.

Henny Reistad ble trukket frem som Norges lyspunkt i første omgang mot Montenegro. Bildet er fra kampen mot Sør-Korea.

Foto: Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Henny Reistad spilte igjen en god kamp, men måtte ut med skade da Norge tok sin tredje strake seier i OL. 

Montenegro – Norge 23–35

Etter å ha slått Sør-Korea og Angola i de første kampene var Montenegro motstander for håndballjentene i tredje OL-kamp. Montenegrinernes målvakt Ljubica Nenezic hadde flere gode redninger i starten av kampen og tvang Norge til å ta timeout etter halvspilt omgang. Norge lå under 8–5. 

– Hun er utrolig god til å drive fremover med ballen, skrøt kommentator Ole Gustav Gjekstad på TVNorge da Stine Bredal Oftedal satt inn sitt fjerde for dagen og utlignet til 9–9. 

Norge tok ut keeper Silje Solberg i undertallsspill og det lønnet seg i form av scoring. Men siden keeperen var ute ble det tellefeil da Norge skulle bytte og håndballjentene fikk en ny tominutters utvisning på stillingen 11–10. 

Champions League-mesteren Henny Reistad, som har blitt omtalt som verdens beste spiller, noterte seg også på scoringslisten i første omgang. 

– Vi var ikke stresset, for vi var forberedt på at starten kunne bli sånn. Vi visste at vi måtte beholde roen, og det klarte vi med glans. Det åpnet seg rom, og vi prøvde å være tøff i satsingene, fortalte Reistad til TVNorge etter kampen.

– Hun har stått frem for oss nå, når vi trenger det som mest, sa kommentator Asbjørn Myhre da hun reduserte til 13–12. 

Norge utlignet til 13–13 like før pause og Anne Sturød trakk frem bæringen Henny Reistad som Norges lyspunkt i studiosendingen i pausen. 

Bredal Oftedal og Solberg viste vei

I andre omgang startet Norge i overtall og Stine Bredal Oftedal satt inn ledelsen 14–13 i det første angrepet i omgangen. Hun scoret Norges to første mål i andre omgang før Sanna Solberg-Isaksen satt sine to første i kampen. Montenegro tok timeout på stillingen 18–15. 

Henny Reistad førte Norge opp i 5-måls ledelse med sitt fjerde for dagen etter ti minutter i andre omgang. Da landslaget fikk en luke så de seg aldri tilbake. 

Så sent som i mars tapte Norge 23–28 mot nettopp Montenegro. Det gjør storseieren i OL ekstra imponerende. 

– De norske spillerne kom ut i 100 etter pause og knekte motstanderen, utbrøt Asbjørn Myhre med fem minutter igjen av kampen.

– Silje Solberg har gjort en god andreomgang, sa Ole Gustav Gjekstad da han reddet kampens siste skudd. 

Reistad ble Norges toppscorer sammen med Nora Mørk. De noterte seg begge for syv scoringer. Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg-Isaksen scoret begge seks ganger hver. 

Skår i gleden

Norge spilte en fantastisk andreomgang, men ti minutter før slutt ble Henny Reistad liggende på gulvet etter en duell. Storscoreren kunne ikke fortsette kampen.

– Taklingen var ikke så tøff. Men landingen var litt uheldig. Men jeg tror bare det er en slagskade. Det er vondt nå, fortalte hun til VG etter kampen. 

– Vi har bare undersøkt det litt overfladisk. Foreløpig virker det som om det er en ren slagskade, men vi må se litt mer på det når vi kommer på hotellet. Jeg er ganske sikker på at hun er klar til kvartfinale, men at hun er klar om to dager kan jeg ikke garantere, fortalte landslagslege Nils Leraand til avisen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.