Skip to main content

Reistad kåret til verdens beste unge playmaker

Henny Reistad er av et velrenommert nettsted kåret til verdens tredje beste unge spiller.

Henny Reistad er av et velrenommert nettsted kåret til verdens tredje beste unge spiller.

Foto: Astrid Pedersen

Bærums Verk-jenta Henny Reistad (21) er tatt ut på årets unge lag i verden, og er rangert som verdens tredje beste unge spiller.

Det er det velrenommerte nettstedet Handball Planet som står bak kåringen, og på årets unge lag har Reistad fått rollen som playmaker. Det vil si at nettsiden rangerer henne som verdens beste unge spiller i denne posisjonen.

21-åringen, som spiller for Vipers Kristiansand, nevnes i tillegg som verdens tredje beste unge spiller, bak to ungarske stortalenter.

– Dette er veldig kult, og det kjennes bra å bli lagt merke til, smiler Reistad til Budstikka.

Bærums Verk-jenta, som spilte for Stabæk frem til 2018/19-sesongen, scoret 64 mål på 13 kamper for Kristiansand-klubben forrige sesong. Kåringen baserer seg på 2019/20-sesongen – en jury bestående av håndball-journalister nominerer spillere, før publikum avgir stemmer på disse.

Ifølge TV2 teller juryens mening to tredeler, mens publikums stemmer teller den resterende tredelen. Nesten 55.000 avga stemme.

Trives med forventninger

Bakspilleren bruker kåringen som motivasjon, og kjenner ikke press på at hun nå «må» levere kommende sesong.

– Nei, dette er bare kjempegøy. Og jeg liker at folk kan ha forventninger til meg. Når de ser på kan de vite hvem jeg er, og hva de kan forvente av meg. Det er morsomt å prøve å oppfylle dette, og eventuelt imponere, sier Reistad.

Det stemmer overens med hva hun også tidligere har fortalt Budstikka.

– Forventningene hjelper meg å prestere, og det hjelper meg å sette krav til meg selv. Hvis folk forventer mye av deg betyr det at man har gjort noe bra, sa håndballstjernen for ett år siden.

– Vil hevde meg

Reistad debuterte på landslaget i november 2018, samme år som hun også ble tatt ut til EM. Hun har også spilt Champions League med Vipers. De personlige målene er å levere både for Norge og I Champions League den kommende sesongen.

– Det er det jeg håper på. Så vil jeg gjøre det best mulig med de sjansene vi får. Så får vi se hva det blir med Champions League og landslagsspill, man kan jo ikke garantere at det blir spill med korona.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.